Sari la conținut
sa-incheiat-sezonul-de-hochei

S-a terminat sezonul pentru hocheiştii de la Corona Braşov, care şi-au atins obiectivul din acest sezon cucerind Cupa României.

După un sezon lung şi încărcat, hocheiştii braşoveni pot într-un final să răsufle uşuraţi. După un sezon care a avut de toate, echipa de hochei pe gheaţă, Corona Braşov, şi-a adăugat în vitrină încă un trofeu, după ce a reuşit să cucerească trofeul ce se acordă câştigătoarei Cupei României. „Avem două motive de bucurie. În primul rand, am adus un trofeu, am câştigat Cupa României şi astfel ne-am îndeplinit obiectivul. În al doilea rând, sunt foarte fericit pentru că la ultimele 15 meciuri am jucat cu casa închisă. Sunt bucuros că publicul din Braşov vine în număr mare la meciurile de hochei şi ce este cel mai important este că publicul braşovean este un bun cunoscător al jocului de hochei”, a spus, Emilan Cernica, vicepreşedintele clubului Corona Braşov, la emisiunea 100% Sport de la Mix2 TV.
Abonaţi la locul doi. Din păcate pentru toată suflarea hocheistică din Braşov, sportivii de la Corona Braşov nu au reuşit nici în acest an să câştige titlul naţional. Din păcate în hocheiul din România lucrurile sunt departe de a fi normale. În campionatul intern se întâmplă lucruri demne de un film despre mafie şi nicidecum nu poate fi vorba de fair-play sau despre o întrecere sportivă. „Putem spune ca ne-am abonat la locul doi, dar cred că era cineva prin Federaţia Română de Hochei care trebuia să-şi ducă la final o misiune, aşa că obiectiv îndeplinit pentru respectiva persoană. Este greu de acceptat o înfrângere, însă este aproape imposibil de acceptat modul în care am fost furaţi. Este adevărat că în primele meciuri am jucat mai slab, pentru că veneam după o lungă perioadă de pauză şi băieţii nu au intrat în joc aşa cum trebuia. Din păcate factorii externi cum ar fi ameninţările adresate familiilor jucătorilor de la Corona care provin din zona Ciucului, arbitrajul într-o singură direcţie din ultimul meci de la Ciuc şi suspendarea bizară a lui Zsok cu o oră înainte de partida cu numărul trei a finalei, au contribuit decisiv la pierderea acestei finale. Nu este normal ca în anul 2013 să mă sune părinţii şi să-mi spună că ar fi bine ca fiii lor să nu joace pentru că le este frică, pentru că au fost ameninţaţi. Este clar că s-a pus presiune pe jucătorii de la Corona care provin din zona Ciucului, dar eu nu cred că s-ar fi ajuns până la violenţe fizice. Însă aceste ameninţări şi-au atins obiectivul şi Ciucul a câştigat finala”, a spus Emilian Cernica la emisiunea 100% Sport de la Mix2 TV.
„Arbitraj golănesc”. Vicepreşedintele clubului ASC Corona, Emilan Cernica, a declarat la emisiunea 100% Sport, de la Mix2 TV, că arbitrul ultimului meci al finalei, a fluierat într-o singură direcţie şi că era imposibil ca echipa de sub Tâmpa să câştige împotriva unui astfel de arbitraj. „Arbitrul german, care a pus bomboana pe colivă, a fost un măscărici, un golan care şi-a bătut joc de munca noastră. Noi am pregătit deja un material video şi vom merge la federaţia internaţională pentru că nu este normal ca un arbitru cu experienţă, care activează în DDL să facă ce a făcut acest arbitru. Nu cred că este normal ca arbitrii străini care au venit să arbitreze la Braşov, să fie transportaţi cu maşini cu însemnele echipei din Ciuc. Este o dovadă de total neprofesionalism din partea Federaţiei Române de Hochei şi lasă loc de suspiciuni. Lindqvist a spus că puteam juca şi 50 de reprize şi nu avem cum să câştigăm cu un astfel de arbitraj”, a spus Cernica.  
Vrem două trofee. Oficialii braşoveni nu au făcut încă strategia pentru sezonul viitor, însă ştiu care este obiectivul, câştigarea a două trofee. Braşovenii îşi doresc să participe şi în sezonul viitor în Liga Mol, care se anunţă o competiţie mult mai puternică. „Liga Mol va fi din sezonul viitor mult mai puternică. Se pare că va fi o ligă cu 9 sau 11 echipe, ceea ce va transforma Liga Mol într-o competiţie internaţională foarte importantă şi puternică. Sunt convins că anul acesta au fost făcute jocuri de culise pentru una sau alta dintre echipe. Noi  am început prost şi Ciucul şi-a primit punctele gratuite. Toate acestea la un loc au făcut ca noi să nu ne calificăm în play-off. Pe valoare, am fi avut loc în primele patru echipe ale Ligii Mol. Mergând pe raţionamentul lui Lindqvist, care a adus un mare plus la această echipă, primul an înseamnă un trofeu, al doilea an înseamnă două trofee şi al treilea an reprezintă trei trofee. Să dea Dumnezeu să fie aşa. Noi vom avea ca obiective în sezonul viitor câştigarea Campionatului Naţional şi a Cupei României. Să fii campion naţional în ţara ta este cel mai important lucru şi ne dorim foarte mult acest titlu. Ne vom despărţi de unii dintre băieţi şi cu siguranţă vor veni alţii. Dintre străini avem certitudinea că Rawlik şi cu Whers vor pleca de la echipă, iar Lindqvist va veni cu nişte propuneri şi vom vedea cum vom putea face o echipă mai bună decât cea din acest sezon”, a spus Cernica la 100% Sport.

Turneu puternic la Braşov. Hocheiştii braşoveni au intrat în vacanţă şi vor reveni la pregătiri pe data de 20 mai. Va urma o pregătire pe uscat şi un cantonament montan, iar din 25 iulie se va intra pe gheaţă. În luna august, Corona va organiza un puternic patrulater alături de formaţiile Sapa Fehervar (Ungaria), Sokol Kiev (Ucraina) şi Trondheim Black Panthers (Norvegia). Arbitri care vor oficia la aceste întâlniri urmând să fie din Norvegia.

Comentarii

Ultimă oră