Sari la conținut

S-a inventat contracepţia cu telecomandă! Vezi cum funcţionează

sa-inventat-contraceptia-cu-telecomanda-vezi-cum-functioneaza

In scurt timp, va aparea pe piata dispozitivul contraceptiv controlat prin telecomanda si care functioneaza pe o perioada de 16 ani.

Mai exact, este vorba despre un cip care va fi implantat sub piele si care va elibera zilnic un hormon ce previne instalarea sarcinii, si anume levonorgestrelul, informeaza The Telegraph.

La originea acestui proiect este Bill Gates, prin compania Microchips. Dispozitivul are dimensiuni de 20 mm x 20 mm x 7 mm si poate fi montat la nivelul feselor, abdomenului sau pe brat.

Functionand pe baza unei baterii interne, dispozitivul are un rezervor mic, de 1,5 cm, care contine doza de hormoni necesara pentru 16 ani. In fiecare zi, va elibera 30 micrograme de levonorgestrel, hormon utilizat deja in numeroase contraceptive.

Cu ajutorul acestui implant, femeile vor putea sa isi activeze sau sa isi dezactiveze contraceptia cu ajutorul unei telecomenzi. Contraceptivul va fi lansat pe piata in 2018 si va avea, potrivit producatorilor, un pret "competitiv". Testele clinice vor incepe anul viitor.

Comentarii

Ultimă oră