Sari la conținut

Baschetbalistele de la Olimpia Brașov au ratat calificarea în play-off, în ultima etapă din sezonul regulat, în dauna celor de la Rapid. Ratarea obiectivului a adus la final de an un cadou nedorit jucătoarelor: înjumătăţirea contractelor. Dezvăluirea a fost făcută de preşedintele Comisiei de Sport din cadrul Consiliului Judeţean, Dragoş Crăciun, în emisiunea Liga Mix.
Există „blaturi” şi în baschet? Credeaţi că meciuri trântite de jucători există doar la fotbal? Dragoş Crăciun spune că nu, şi suspectează o jucătoare a Braşovului de non combat. Crăciun nu a vrut să dea nume, dar se pare că este vorba de Liliana Otrocol, jucătoare venită în vară la Braşov, chiar de la Rapid. După jocul din capitală, oficialii de la BC Galactica Olimpia Brașov au decis să-i rezilieze contractul lui Otrocol. „A existat o jucătoare care nu și-a dat viața pe teren. Nu vreau să o nominalizez, însă vom cerceta în amănunt să vedem exact ce s-a întâmplat. În cazul în care bănuielile noastre se vor confirma, atunci ne vom despărți, cu siguranță, de acea jucătoare. Acum, după ce am ratat calificarea în play-off, singurul nostru obiectiv a rămas ocuparea locului nouă la sfârșitul sezonului competițional”, a declarat luni seară, la emisiunea Liga Mix, Dragoș Crăciun.
Cu Dan Calancea mai departe. Chiar dacă a ratat calificarea în play-off, la primul său sezon pe banca unei echipe feminine, tehnicianul Dan Calancea va avea în continuare sprijinul conducerii. „Este un antrenor foarte bun, care a adus un suflu nou a echipă. Nici nu se pune problema să nu continuăm cu Dan Calancea”, spune şeful Comisiei de Sport de la CJ, Dragoş Crăciun. „Fetele nu au avut nimic de comentat atunci când au fost anunțate că s-a luat decizia diminuării contractelor. Mai mult chiar, căpitanul echipei, Raluca Ungureanu, a dat dovadă de un caracter deosebit şi a spus: „accept, dacă vom continua cu domnul Calancea!” a încheiat Crăciun.  
Se aşteaptă răspunsul lui Ivan. Conducerea administrativă i-a făcut o nouă ofertă de prelungire a contractului celei mai valoroase jucătoare din lot, Monica Ivan, fără niciun bonus la salariu. În aceste condiții, sportiva a refuzat să dea un răspuns concret. Olimpia a perfectat şi primul transfer. Ana Chirilă, ultima dată la echipa din Alba Iulia, şi-a dat acordul pentru a evolua la formaţia de sub Tâmpa.
Obiectiv: locul 9. După ce au ratat chiar în ultima rundă prezența în play-off, fetele de la BC Galactica Olimpia Braşov au ca nou obiectiv ocuparea la final a locului 9. „Teoretic, suntem cea mai bună echipă din acest play-out. Primul joc va fi în data de 15 ianuarie, la Alba Iulia, cu o echipă care s-a cam destrămat. Jucătoarele nu au mai fost plătie şi au plecat, fiecare pe unde a apucat!” a mai spus Dragoş Crăciun.

Comentarii

Ultimă oră