Sari la conținut

Sălile de operaţii de la Brașov riscă să fie închise

salile-de-operatii-de-la-brasov-risca-sa-fie-inchise

Medicii Secţiei ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov anunţă, într-o scrisoare deschisă trimisă ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, că sunt gata să se alăture colegilor din ţară şi să asigure doar urgenţele, refuzând să mai asigure activitatea programată în Blocul Operator.

Medicii sunt nemulţumiţi de noile propuneri de acordare a sporurilor pentru condiţii deosebit de periculoase de muncă şi solicită modificarea Anexei 10 a proiectului de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului - Cadru privind stabilirea sporurilor „care este în total dezacord cu Legea 153 din 2017”.

Potrivit scrisorii medicilor, ei consideră că această anexă defavorizează medicii, aplicarea ei ducând la situaţii de neacceptat pentru ei, cum ar fi faptul că diferite categorii de personal, care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi serviciu vor avea sporuri invers proporţionale cu pregătirea profesională, cu responsabilităţile şi stresul de la locul de muncă.

Scrisoarea este semnată de majoritatea medicilor de pe secţia de terapie intensivă a Spitalului Județean. Sindicaliştii de la SANITAS au pichetat, marţi, 20 martie, Ministerul Finanţelor Publice, în prima acţiune de protest înainte de mitingul anunţat pentru luna aprilie.

Urmează ca medicii să picheteze şi sediile ministerelor Sănătăţii şi Muncii, până la sfârşitul lunii. Ei cer, printre altele, acordarea creşterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi renunţarea la plafonarea sporurilor la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite.

În plus, în 25 aprilie, va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni, după care va urma greva generală.

Comentarii

Ultimă oră