Sari la conținut

„Salut! Sunt o Carte Vie! Nu ai vrea să mă citești? Îndrăznește!”

salut-sunt-o-carte-vie-nu-ai-vrea-sa-ma-citesti-indrazneste

Braşovenii sunt așteptaţi sâmbătă, 8 octombrie 2016, de la ora 10:00 până la ora 18:00, în Aula Sergiu T. Chiriacescu (str. Iuliu Maniu, nr. 41A) să citească o nouă serie de „Cărți Vii” din Biblioteca Vie!

Întampinați de un Bibliotecar, Cititorii își pot alege cartea dorită, răsfoind catalogul, în care se află titlurile Cărților și o scurtă descriere a acestora și a prejudecăților asociate. Cititorul poate să stea în faţă cu „Cartea Vie” timp de 20 de minute, având dreptul să prelungească împrumutul cu încă 10 minute.

Biblioteca Vie este un concept internațional (www.humanlibrary.org) ce își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului, diversitatea în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni. Sub îndemnul : „Întâlnește-ți prejudecata!”, cititorii au șansa de a interacționa cu oameni care se confruntă cu stereotipuri.


  Cartea poate fi citită de un singur Cititor sau de un Grup (elevii și studenții preferă lectura în grup, adulții preferă lectura individuală), potrivit datelor consemnate de organizatori.

Sâmbăta aceasta (8 octombrie 2016) ne putem întâlni cu:

Activitstul social
 Romul
 Yoghinul
 Balerina
 Consilierul de probațiune
 Psihologul
 Participantul la revoluție…

şi multe alte cărți pe care suntem invitaţi să le descoperim chiar atunci.

Rolul unei Cărți Vii este acela de împărtăși propria experiența. Nu este necesar să joace un rol, să inventeze situații: fiind ea însăşi, interpretând propria persoană, va putea fi de folos. Cititorul va aprecia sinceritatea sa.

 Întâlneşte cărţi vii şi citeşte-le povestea! Evenimentul este organizat de Asociaţia de Servicii Sociale SCUT.

Comentarii

Ultimă oră