Sari la conținut

Sâmbătă are loc cel mai amplu curs de prim ajutor, în întreaga țară

sambata-are-loc-cel-mai-amplu-curs-de-prim-ajutor-in-intreaga-tara

Crucea Roşie Română își propune să organizeze cel mai mare curs de prim ajutor gratuit la nivel naţional, sâmbătă, 9 septembrie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor.

1.000 de persoane din 41 de reşedinţe de judeţ şi din cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti vor învăţa timp de 6 ore tehnici de acordare a primului ajutor la sediile filialelor de Cruce Roşie.

La Braşov cursul se va ţine la sediul Crucii Roşii, str. Mureşenilor nr. 5, sâmbătă, 9 septembrie 2017, de la ora 9.00, conform înscrierilor online primite de la Sediul Central. De asemenea, Crucea Roşie Braşov va susţine în aceeași zi un curs de prim ajutor pentru personalul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov.

Tema din acest an este acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice şi se referă la toate evenimentele neaşteptate care pot apărea acasă şi pot provoca răni sau deces.

Conform Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, la nivel mondial mai mulţi oameni mor din cauza leziunilor cauzate de accidentele la domiciliu decât de leziunile cauzate de accidentele rutiere. Accidentele domestice (cele care pot fi prevenite) reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial.

Ziua Mondială de Prim Ajutor are ca scop atragerea atenţiei populaţiei asupra importanţei acordării primului ajutor şi cunoaşterii modului corect în care se face acesta.

Comentarii

Ultimă oră