Sari la conținut

Sâmbătă se desfășoară crosul „Împreună pentru 2030”, în Parcul Tractorul

sambata-se-desfasoara-crosul-impreuna-pentru-2030-in-parcul-tractorul

Cea de-a doua ediție a crosului ,,Împreună pentru 2030” se va desfășura, sâmbătă, 21 iulie 2018, în Parcul Sportiv Tractorul!

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor va fi marcată în avans, la Brașov.

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) în parteneriat cu Clubul Sportiv TRANSILVANIA Brașov, Asociația Județeană de Atletism Brașov și Direcția Județeană de Tineret și Sport Brașov organizează cea de-a doua ediție a crosului „Împreună pentru 2030” sâmbătă, 21 iulie 2018, în Parcul Sportiv Tractorul din Brașov.

Evenimentul face parte din seria acțiunilor desfășurate de APAH-RO în mai multe orașe din țară pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor (care este celebrată în fiecare an pe 28 iulie).

Concurenții se vor întrece în două probe, cea de 230 de metri și cea de 2030 de metri, conform următoarelor categorii de vârstă:

- Proba 230 m se desfăşoară pe două categorii de vârstă şi se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-8 ani și 9-12 ani.

- Proba 2030 m se desfăşoară pe trei categorii de vârstă: pentru copii de 13-18 ani şi adulţi cu vârsta între 19-30 ani şi peste 30 ani.

„Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor din acest an ne-am propus să insistăm, pe lângă necesitatea testării și diagnosticării, pe promovarea unui stil de viață sănătos. Mișcarea și practicarea sportului în aer liber, în rândul tuturor categoriilor de oameni, reprezintă acțiuni esențiale în combaterea hepatitelor.

Ne bucurăm că putem organiza și în 2018 crosul «Împreună pentru 2030» – anul 2030 reprezentând obiectivul OMS de eliminare a hepatitelor la care și România a aderat – și sperăm să devină tradiție pentru brașoveni”, a declarat Marinela Debu, preşedinte APAH-RO.

Organizatorii vor acorda diplome şi medalii pentru primii trei clasaţi în fiecare probă, dar şi alte premii primilor clasaţi la fiecare proba până la locul opt inclusiv.

Evenimentul este organizat de APAH-RO, în parteneriat cu Clubul Sportiv Transilvania Braşov, Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Braşov.

APAH-RO este o entitate neguvernamentală, înfiinţată în 2009, la initiaţiva unui grup de pacienţi din întreaga ţară. Cu sloganul „Pentru drepturile tale!”, organizaţia militează pentru creşterea gradului de depistare şi accesul la tratament.

Organizaţia militează pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, desfăşurând activităţi de informare şi sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor. APAH-RO este membră a: Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR); European Liver Patients Association (ELPA ); World Hepatitis Alliance (WHA).

Mai multe informații despre modalitatea de desfășurare a întrecerilor „Împreună pentru 2030” sunt prezentate pe site-ul http://cros.hepato.ro.

Comentarii

Ultimă oră