Sari la conținut

Sâmbătă se vor stabili preşedinţii secţiilor de votare

sambata-se-vor-stabili-presedintii-sectiilor-de-votare

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, de la ora 9.00, la sediul Biroului Electoral Judeţean Braşov (BEJ) de la sediul Instituţiei Prefectului, va avea loc tragerea la sorţi computerizată pentru stabilirea preşedinţilor secţiilor de votare din judeţul Braşov.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va trage la sorţi, în aceeaşi zi, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din toată ţara.

Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sînt desemnaţi în şedinţă publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivelul municipiului Bucureşti şi la nivel judeţean, cel mai tîrziu cu zece zile înaintea datei alegerilor parlamentare, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinta în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Tragerea la sorţi computerizată va avea loc în prezenţa preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, iar rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa publică prin afişare pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie şi pe site-urile acestora.

Potrivit legii, pe data de 26 noiembrie, cu 15 zile înainte de ziua votării (ţinând cont că alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 11 decembrie), Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să desemneze, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi, din Corpul experţilor electorali, preşedintele şi locţiitorul secţiilor de votare.

Ulterior desemnării acestora, birourile electorale ale secţiilor de votare vor fi completate cu reprezentanţi ai partidelor politice şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.

Comentarii

Ultimă oră