Sari la conținut
sanatate-la-2-lei

Considerate de mulți alimente banale, aceste legume care se găsesc în permanență în supermarketuri sau piețe fac adevărate minuni pentru sănătatea organismului. Consumate regulat, elimină toxinele, îmbunătățesc vederea și previn cancerul sau bolile de inimă.

Morcovii (sau "minunile portocalii") sunt o sursă excelentă de vitamine, biotină, fibre, potasiu și tiamina. Prin urmare, aceste legume sunt foarte benefice sănatății și contribuie din plin la echilibrarea unei diete zilnice corecte. În plus, țin deoparte kilogramele în plus și sunt ideali pentru dietă: conţin puţine calorii și nu au grăsimi.

Morcovii curăță organismul
Vitamina A ajută ficatul să îndepărteze toxinele din organism. De asemenea, reduce grăsimile din jurul ficatului și al bilei. Fibrele prezente în morcovi contribuie la curățarea colonului și la îmbunătățirea tranzitului intestinal.

Îmbunătăţesc vederea
Morcvii sunt bogaţi în betacaroten, un compus care se transformă în mod natural în vitamina A atunci când sunt consumaţi. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten. La nivelul retinei, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment purpuriu care te ajută să vezi noaptea. În plus, betacarotenul protejează împotriva degenerării maculare (afecţiune care include o varietate de boli de natură oftalmologică) şi a cataractei.

Previn cancerul
Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora.

Efect anti-îmbatranire
Morcovii pot reprezenta leacul perfect anti-îmbătânire. Mai exact, betacarotenul se comportă ca un antioxidant și protejează organismul împotriva degradarii celulare.

Piele strălucitoare
Vitamina A și antioxidanții din morcovi protejează pielea de deshidratare, previn apariția ridurailor, a acneei și redau tonusul pielii. Morcovii pot fi folosiți și ca tratament extern pentru piele. Prepară o mască din morcov copt zdrobit amestecat cu puțină miere, o linguriță de ulei de masline și câteva picături de zeamă de lămâie. Citește continuarea pe ziuadecj.realitatea.net .

Comentarii

Ultimă oră