Sari la conținut

„Sănătate pentru sate”, în Ticușu Vechi și Cobor

sanatate-pentru-sate-in-ticusu-vechi-si-cobor

Peste 50 de persoane din Ticuşu Vechi şi din Cobor au primit weekendul trecut consultaţii medicale în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”.

Activitatea a avut prin implicarea „Departamentului de asistenţă socială” al Arhiepiscopiei Sibiului şi al Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă”, iar beneficiarii campaniei au primit consultaţii de cardiologie, pediatrie şi medicină generală.

Consultaţiile au fost oferite în fostul dispensar din sat, unde nu mai există un medic pentru a oferi sătenilor îngrijiri medicale. Activitatea a fost astfel mai mult decât binevenită, mai ales că medicii au descoperit la câţiva pacienţi afecţiuni cardiace grave şi i-au trimis la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Potrivit preotului paroh Ciprian Bolocan, oamenii au primit cu multă speranţă activitatea acestui proiect social, deoarece nu beneficiază de prezenţa unui cabinet medical în comună de mai bine de doi ani, motiv pentru care trebuie să parcurgă zeci de kilometri pentru a ajunge la un cabinet medical în localităţile învecinate, cum ar fi Făgăraş, Comăna sau Hoghiz.

Comentarii

Ultimă oră