Sari la conținut
sandor-a-demisionat-de-la-mesota

Profesorul de geografie de la Colegiul „Andrei Şaguna”, Ciprian Şandor, a demisionat din funcţia de director al Colegiului „Dr. Ioan Meşotă”. Dascălul de la Şaguna l-a înlocuit pe profesorul Octavian Polexa, căruia Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov nu i-a mai prelungit detaşarea pe funcţia de conducere. Decizia a avut la bază, susţine conducerea Inspectoratului Şcolar, un raport al Curţii de Conturi, care a evidenţiat nereguli într-un contract de lucrări de reparaţii capitale din 2007. Astfel, în Consiliul de Administraţie al IŞJ a fost propus şi votat Ciprian Şandor. Înlocuirea însă a stârnit reacţii atât printre părinţi, cât şi printre elevii meşotişti.

"Am considerat că nu este bine să pun într-o lumină proastă colegiul – este un colegiu de renume naţional -  nu am vrut să dau peste cap programul elevilor pentru că ei sunt beneficiarii principali ai actului educaţional şi după ce am gândit foarte bine starea de lucru am hotărât să-mi depun demisia pentru a nu crea probleme Inspectoratului Şcolar şi pentru a oferi colectivului de la Meşotă – părinţilor, elevilor – ceea ce-şi doresc" a declarat prof.dr. Ciprian Şandor, profesor Colegiul Andrei Şaguna.

Una dintre nemulţumirile invocate de părinţi şi foşti meşotişti era faptul că noul director este un şagunist, adică un profesor care vine de la Colegiul cu care Meşotă este în concurenţă. Şi totuşi, Ciprian Şandor a fost profesor la Colegiul Meşotă din 2003 până în 2010. Inspectoratul Şcolar a luat act de demisia profesorului Şandor şi acum trebuie să găsească un nou conducător.

Comentarii

Ultimă oră