Sari la conținut

„Sânge pentru viaţă” - De ziua lor, jandarmii brașoveni donează sânge

sange-pentru-viata-de-ziua-lor-jandarmii-doneaza-sange

Jandarmii braşoveni desfăşoară în aceste zile o serie de activităţi menite să marcheze Ziua Jandarmeriei Române, din 3 aprilie.

Marţi dimineaţa (3 aprilie 2019), jandarmii vor desfăşura o acţiune de donare de sânge, devenită o tradiţie în rândul celor care ne asigură ordinea şi liniştea publică.

   „Sânge pentru viaţă” este intitulată acţiunea care va începe marţi dimineaţa la ora 8:00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu” Braşov.

     Ziua Jandarmeriei Române va fi sărbătorită pe 3 aprilie 2019 în Cetatea Făgăraşului, unde vor avea loc vernisajul unei expoziţii, o expoziţie de tehnică militară, un ceremonial militar şi religios şi retragerea cu torţe.

Tot în această săptămână, vineri (5 aprilie 2019), se va desfăşura şi Cupa Presei la Tir, competiţie la care sunt invitaţi să participe toţi reprezentanţii mass-media braşovene.

......................................................................................................................


     În fiecare an, la 3 aprilie, este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române, marcând, astfel data la care, în 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi".


     În prezent Jandarmeria Română (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române - IGJR) este structura militară cu atribuții în asigurarea, menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, cât și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită. Jandarmeria Română este subordonată Ministerului Afacerilor Interne.

Comentarii

Ultimă oră