Sari la conținut

„Sanitarii pricepuţi”, etapa judeţeană, la Brașov

sanitarii-priceputi-etapa-judeteana-la-brasov

25 de şcoli gimnaziale şi 5 licee din judeţul Braşov vor intra, în acest week-end, în concursul Concursul pentru sănătate şi prim ajutor „Sanitarii pricepuţi”, etapa judeţeană.


  Sâmbătă, 25 mai 2019, începând cu ora 9,00, la Coresi Shopping Resort, va avea loc concursul pentru clasele gimanziale, iar duminică, 26 mai 2019, de la aceeaşi oră, va avea loc concursul pentru licee.


   Copiii vor susţine două probe: una practică şi una teoretică. La proba teoretică vor avea un test ce cuprinde 19 întrebări, cu trei variante de răspuns pentru fiecare întrebare, din care una este corectă. Proba practică va cuprinde un exerciţiu de acordare a primului ajutor, într-o situaţie stabilită de juriu, cu două victime. Echipajele vor fi informate cu privire la ce anume s-a întâmplat şi vor trebui să se organizeze şi să intervină asemenea unei situaţii reale.

Echipele câştigătoare vor merge mai departe în etapa naţională.


  Ideea concursului este de a promova instruirea în domeniile primului ajutor şi educaţie pentru sănătate şi se organizează anual, alternativ pentru fiecare ciclul de învăţământ: gimnazial şi liceal.


   Concursul este organizat de Crucea Roşie filiala Braşov, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Comentarii

Ultimă oră