Sari la conținut

Victor Ponta a explicat aseară, într-o emisiune televizată, faptele care constituie ameninţările şi şantajul pentru care a depus plângere penală împotriva preşedintelui României şi şefului ANAF. Preşdintele PSD relatează că, în cadrul unei întâlniri de la Cotroceni, Traian Băsescu i-a sugerat că ar fi bine să fie de acord cu planul de reorganizare administrativ-teritorială iniţiat de coaliţia de guvernare, dacă nu doreşte să i se deschidă dosare cu privire la presupuse acte de corupţie. Ponta a precizat că a depus abia acum plângerea penală, pentru că a primit cu întârziere procesul-verbal de la ANAF, din care rezultă că nu are niciun fel de legătură cu contractele de la Turceni şi Rovinari, şi nici vreo altă problemă de nerespectare a legii.

În ultimul timp, între Traian Băsescu şi Victor Ponta au existat o   serie de contre. Băsescu l-a atacat constant pe Victor Ponta. Printre   altele, l-a acuzat de imaturitate. Şeful statului spunea că, chiar că  dacă  USL va lua la alegeri jumatate+1, nu va accepta să-l numească pe  Ponta  premier.

Potrivit Constituţiei, preşedintele  României se bucură de imunitate  şi poate fi pus sub acuzare doar de  Parlement pentru înaltă trădare.

Nu  ar fi primul proces al lui Băsescu -  mai are alte câteva pe rol. În  plus, în vara lui 2010, şi Corneliu Vadim  Tudor a depus la Parchet o  plângere împotriva lui Băsescu, în care îl  acuza de genocid.

Comentarii

Ultimă oră