Sari la conținut

Săptămâna aceasta au loc „Simulările examenelor de Evaluare Natională”!

saptamana-aceasta-au-loc-examenele-de-simulare-a-examenelor-de-evaluare-nationala

De astăzi 11 martie și până în 13 martie 2019, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a dau examenele de Simulare a Evaluării Naţionale. În premieră, anul acesta, susţin simularea şi elevii claselor a VII-a, noutatea fiind anunţată de oficialii de la Ministerul Educaţiei în urmă cu o lună.


  Prima probă cu care s-au confruntat elevii, astăzi, a fost Limba şi literatura română. Marţi, 12 martie 2019, este programată proba de matematică, iar miercuri, 13 martie, doar elevii din clasele cu predare într-o limbă a minorităţilor naţionale (ex: maghiară, germană etc) vor susţine proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în 22 martie 2019.


  Probele încep în fiecare zi la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, sunt distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare.

Potrivit metodologiei, corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Notele vor fi trecute în catalog doar dacă elevul şi părintele solicită în scris acest lucru!

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Dacă este cazul, vor fi adoptate măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.


  „Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie 2019”, au explicat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

.............................................................................................

Examenul de simulare precede examenul Evaluării Naţionale 2019 care va avea loc în luna iunie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019.


  Calendar Evaluare Națională 2019:

3 – 7 iunie 2019: Înscrierea elevilor

7 iunie 2019: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

18 iunie 2019: Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie 2019: Matematica – probă scrisă

21 iunie 2019: Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie 2019: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie 2019: Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26 – 28 iunie 2019: oluționarea contestațiilor

29 iunie 2019: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Comentarii

Ultimă oră