Sari la conținut

„Săptămâna Internaţională”, la Universitatea Transilvania din Braşov

saptamana-internationala-la-universitatea-transilvania-din-brasov

 Peste 40 de cadre didactice şi personal administrativ, din 30 de universităţi din Uniunea Europeană şi din afara Uniunii se vor afla, pe parcursul acestei săptămâni, la Universitatea Transilvania din Braşov.


    Este „Săptămâna Internaţională - I WEEK”, ediţia a II-a, în care oaspeţii şi gazdele vor discuta despre schimburile academice cu universităţi din afara spaţiului european (Credit Mobility–crossing borders, joining cultures/ Schimburi academice - traversând graniţe, unind culturi).


   „Evenimentul îşi propune să valorifice experienţa participanţilor pentru a facilita mobilităţi internaţionale de calitate, care să contribuie la formarea de competenţe şi conexiuni relevante”, susţin organizatorii.


   Printre participanţi se numără reprezentanţi ai universităţilor din Austria, Bulgaria, Franţa, Finlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, Spania, Marea Britanie, dar şi din Albania, Armenia, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Rusia, Ucraina, Kazahstan, Serbia şi chiar din Tanzania şi Zimbabwe.


   Pe lângă sesiunile de lucru, participanţii la „I WEEK” vor avea parte de un tur ghidat al Braşovului şi de vizite la obiective turistice din judeţ.


    Anul trecut, la Universitatea Transilvania din Braşov au ales să studieze peste 150 de studenţi internaţionali prin programul Erasmus+. De asemenea, în cadrul aceluiaşi program european, peste 250 de studenţi braşoveni au participat la cursuri în străinătate.

Comentarii

Ultimă oră