Sari la conținut

Săptămâna medievală în oraşul Coroanei (VIDEO)

saptamana-medievala-in-orasul-coroanei-video

Tabără cu cavaleri,  lupte interactive, atelier de tras cu arcul, atelier de dans medieval, dansul domniţelor, dar şi show-uri cu cai dresaţi ce vor trece prin foc. Lângă toate acestea se adaugă meşteşugarii cu decorațiuni de toamnă şi accesorii realizate manual, dar şi produse specifice sezonului: diverse sortimente de băuturi, specialităţi tradiţionale gătite la grătar şi la ceaun, dar şi murături de casă aduse direct din beciul bunicii, brânzeturi, miere, gemuri şi zacuscă. Dacă ofertele v-au convins atunci trebuie să ajungeţi la cetatea Braşovului, unde în perioada 1-3 noiembrie va avea loc evenimentul Săptămâna medievală în oraşul Coroanei. Cei care vor ajunge în weekend la Cetate vor putea urmări demonstraţii corp la corp şi instruiri în tehnici de luptă şi vor putea participa la diferite ateliere. Mai mult aici vor fi prezentate costume medievale.

„Unul dintre el este show-ul special pregătit în premieră la Braşov de cei care la noi vin în fiecare festival cu caii. De data aceasta vor fi arcaşi pe cai, se vor lupta, vor trage cu arcul, caii vor trece prin foc, deci o să fie ceva cu totul special”, a declarat Anemona Hermeneanu, organizator. „Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică se implică în toate evenimentele, care sunt o atracţie turistică şi nu numai atât,  pentru turişti cât şi pentru braşoveni. Ne-am implicat prin ajutorul nostru să aducem copiii de la Liceul Honterus şi de la şcoala 12 secţia germană ca să dezvoltăm ca posibili ghizi voluntari în oraşul lor natal. Acest eveniment este o creaţie APDT cu o firmă organizatore, pentru a crea atractivitate la cetatea Braşovului”, a spusChristian Macedonschi, preşedinte APDT Braşov.

• Se anunţă petrecere mare la cetatea Braşovului

Aici se va amenaja un han special într-unul dintre bastioanele Cetatii, unde se vor găsi produse specifice sezonului: diverse sortimente de băuturi şi specialități tradiționale gătite la grătar și la ceaun. „Îi aşteptăm pe turişti şi cu ciolanul la rotisor pregătit de regele ciolanelor, care a ajuns aici la Braşov. Reţeta este secretă, veniţi să gustaţi!”, ne îndeamnăMihai Kovacs, bucătar . Tot la cetate, dar în zona de piață medievală se vor găsi murături de casă, brânzeturi, miere, gemuri, zacuscă, turtă dulce şi pâine coaptă pe vatră. Fiind un festival dedicat familiei o să lipsească grădinița culturală, unde cei mici vor putea participa gratuit la ateliere de păpuși, jucării din lemn, pictură pe sticlă și lemn, icoane.
Vor fi și jocuri pentru copii, turnir cu căluți din lemn și costume medievale. Copiii talentati de la Scoala Gimnaziala Nr. 12 si Liceul Honterus vor avea in fiecare zi scena la dispozitie pentru a realiza spectacole. Elevii vor realiza si o expozitie de fotografii. Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 1 noiembrie la ora 17. Sâmbătă si duminica vizitatorii au acces intre orele 11:00 şi 21:00.

VIDEO: STIRILE MIX TV

Comentarii

Ultimă oră