Sari la conținut
saptamana-viitoare-incep-lucrarile-la-pista

Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii „Transilvania” va fi dirigintele de şantier, iar ROMAT-SA va finanţa toate echipamentele de zbor ale aeroportului de la Ghimbav. Declaraţia aparţine executivului judeţean care apreciază că la sfârşitul acestui an firma Vectra va reuşi să finalizeze construcţia pistei pentru avioane. Mai mult decât atât, instituţia judeţeană este pregătită să finanţeze şi realizarea turnului de control din banii proprii, deşi mai există speranţe că va exista şi o alocare bugetară de la Guvern.

Strategia a fost schimbată. Întreaga strategie privind construcţia aeroportului a fost schimbată, în principal din cauza crizei, dar şi a tergiversărilor de până acum, subliniate mai ales de contestaţiile nesfârşite ale diferitelor licitaţii şi diferite alte piedici. Deşi Consiliul Judeţean nu a primit bani de la guvern pentru această investiţie, executivul a reuşit şi a păstrat în conturi şase milioane de euro pentru construcţia pistei, astfel încât proiectul să nu se blocheze, din nou. În realizarea investiţiei, Consiliul Judeţean a reuşit să îi atragă şi pe academicienii braşoveni. „Universitatea Transilvania prin Facultatea de Construcţii este cea care formează experţi în domeniu, e normal şi firesc că am apelat la dânşii. Au un laborator dotat la standarde europene, laborator de care este nevoie la dirigenţia de şantier, profesorii doctori universitari care activează în cadrul acestei catedre sunt recunoscuţi că specialişti de rang unu în acest domeniu si nu în ultimul rând am reuşit să obţinem un preţ foarte, foarte scăzut”, a declarat pentru Braşovul Tău Mihai Pascu, vicepreşedinte CJ Braşov. „Eu sper chiar să primim bani de la Guvernul României, pentru că pentru Guvernul României 20 de milioane de euro pentru terminarea aeroportului, nu este o sumă atât de mare. Deocamdată suntem pregătiţi să facem singuri şi turnul – investiţie care nu înseamnă o sumă atât de mare. 800 de mii de euro e o cheltuială pentru care bugetul nostru rezistă. Deci, turnul, în cazul în care nu primim un sprijin financiar, o să-l executăm tot noi anul viitor – anul viitor şi turnul de control va fi gata, urmând ca după aceea să găsim cea mai bună colaborare pentru terminal”, a spus Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov.

Finanţarea tuturor echipamentelor de zbor. Săptămâna trecută, executivul judeţean a reuşit să îi convingă pe cei de la ROMAT-SA să finanţeze toate echipamentele de zbor pentru aeroport cu 12 milioane de euro şi va asigura operarea aeroportului cu personal de specialitate. În paralel cu realizarea pistei, se va lucra şi la îndiguirea Besălcinului, un proiect necesar, care va fi finanţat de Ministerul Mediului. Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, lansează o nouă provocare oamenilor de afaceri conduşi de afaceristul braşovean, Nicolae Tucunel, care şi-a arătat deschiderea de a contribui cu fonduri pentru aeroport.

Comentarii

Ultimă oră