Sari la conținut

Şase zile de Cinema în aer liber, în Piața Sfatului

sase-zile-de-cinema-in-aer-liber-in-piata-sfatului-

Caravana Metropolis revine la Braşov, în Piaţa Sfatului, cu proiecţia în aer liber a şase filme noi, premiere naţionale şi/sau premiate la mari festivaluri, dar accesibile publicului larg. Proiecţiile vor avea loc începând de marți până duminică, de la ora 21.00.

Potrivit organizatorilor, Caravana Metropolis urmăreşte facilitarea accesului publicului la film, precum şi diversificarea ofertei de fim, prin prezentarea unor producţii de cea mai înaltă calitate artistică, dar care nu se bucură de o atenţie deosebită în sistemul tradiţional de distribuţie.Accesul în gradenă se va face pe bază de bilete, costul acestora fiind  de 10 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru elevi şi studenţi, în baza carnetului vizat. Abonamentele pentru cele 6 zile de festival costă 30 de lei pe ntru adulţi şi 15 lei pentru studenţi sau elevi, iar abonamentele pentru trei zile costă 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru studenţi.Biletele sau abonamentele pot fi rezervate de pe site-ul caravanei, http://caravana.metropolisfilm.ro/, şi achitate în locaţia caravanei (Piaţa Sfatului nr 17-18), sau cumpărate în zilele festivalului.

Program

Marţi, 10 iunie, amatorii cinematografului în aer liber vor putea urmări, în prezenţa echipei de realizatori şi artişti, filmul românesc „Selfie”, în regia Cristinei Iacob, o comedie despre libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, înaintea examenului de Bacalaureat.

Miercuri,11 iunie, va rula în premieră naţională pelicula „Adâncul”, în regia lui Baltasar Kormakur, cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor, o dramă bazată pe un eveniment real, care a fost nominalizată la European Film Awards în 2013 şi a câştigat unsprezece premii la EDDA Awards Islanda.

Joi, 12, iunie,  va fi prezentat filmul „Her” („Ea”), câştigător al Oscarului pentru scenariu original şi al Globului de Aur pentru cel mai bun scenariu, în 2014. Filmul este regizat de Spike Jonze şi îi are drept protagonişti pe Scarlett Johansson şi Joaquin Phoenix.

Vineri, 13 iunie, este rândul lui ”Kon-Tiki”, o altă premieră naţională, în regia lui Joachim Ronning şi a lui Espen Sandberg. Filmul prezintă expediţia de 101 zile realizată de exploratorul norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii din epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene. Pelicula a fost nominalizată în 2013 la Oscar pentru cel mai bun film străin şi la European Film Awards.

Sâmbătă, 14 iunie,  va fi din nou seara comediei, cu „The Grand Budapest Hotel”, în regia lui Wes Anderson. Filmul descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa (F. Murray Abraham), hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice care afectează viaţa pe continent. „The Grand Budapest Hotel” a primit Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Caravana se încheie duminică, 15 iunie, cu o altă premieră naţională, „Colivia Aurită”, în regia: lui Ruben Alves, o comedie care a primit premiul publicului la European Film Awards. Filmul prezintă condiţia imigranţilor, povestită într-un mod original şi amuzant, prin intermediul Mariei şi al lui Jose Ribeiro, doi imigranţi portughezi care trăiesc de treisprezece ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranţi sunt atât de apreciaţi de prietenii şi de vecinii lor încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia, în cele mai bune condiţii, nimeni nu vrea să îi lase să plece.

Comentarii

Ultimă oră