Sari la conținut
sau-inecat-la-mal-(1)

Naționala României a pierdut două puncte mari în meciul cu Ungaria din preliminariile pentru EURO 2016.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016. Tricolorii au deschis scorul în minutul 44. Sânmărtean a trimis o pasă de 25 de metri spre Raţ peste fundaşul József Varga, apărătorul român a preluat, după care a centrat pe jos. Chipciu aflat la prima bară a lăsat mingea să treacă, iar Rusescu, venit din linia a doua, a reluat direct de la zece metri în poarta lui Gabor Kiraly. Aceasta a fost prima reuşită pentru Raul Rusescu în tricoul echipei naţionale, el aflându-se la cea de-a şasea prezenţă pentru prima reprezentativă. Maghiarii au egalat în minutul 82. Dzsudzsak a înscris după ce a transformat o lovitură liberă de la 24 de metri în stânga lui Tătăruşanu. Atât Ungaria, în prima repriză, cât şi România, în cea de-a doua, au avut câte un gol anulat, de fiecare dată pentru ofsaid. La meci au asistat aproximativ 48.000 de spectatori, între care şi circa 2.000 de suporteri unguri.

Suntem pe locul trei. Reprezentativa României ocupă locul trei în grupa F, cu patru puncte, după disputarea a două etape din preliminariile Campionatului European din 2016.România are o victorie, scor 1-0, cu Grecia, şi o remiză, scor 1-1, cu Ungaria. Liderul grupei F este Irlanda de Nord, cu şase puncte din două meciuri. Locul doi este ocupat de Finlanda, cu patru puncte, iar pe patru se află Grecia, cu un punct. Ungaria a acumulat tot un punct şi este pe cinci, iar Insulele Feroe este ultima în grupă, fără niciun punct. Etapa a treia programează, la 14 octombrie, meciurile: Grecia - Insulele Feroe, Ungaria - Finlanda şi România - Irlanda de Nord.

Nu este o dramă. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat după remiza din meciul cu Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Campionatului European, că acest rezultat de egalitate nu poate fi considerat o dramă, fiind vorba de un punct câştigat.„Nu poate fi o dramă acest egal. E un punct câştigat, acum toate pânzele sus pe Helsinki. Avem nevoie de cel puţin un punct pentru a şterge cu buretele acest rezultat. Probabil că meciurile din această grupă aşa se vor derula. Vor fi pe muchie de cuţit. În momentul ăsta preocuparea mea e ca jucătorii să-şi revină fizic şi mai ales psihic, pentru că erau puţin dărâmaţi. Din păcate nu a ieşit aşa cum ne doream. După aspectul primei reprize trebuia să câştigăm. Din păcate nu am reuşit să marcăm mai repede sau să înscriem al doilea gol. Oaspeţii au avut o lovitură liberă şi astfel meciul s-a terminat nedecis", a spus Piţurcă. Tehnicianul a precizat că înaintea meciurilor cu Grecia şi Ungaria ar fi fost mulţumit cu patru puncte, dar acum le-ar fi vrut pe toate şase.

Vor să se revnșeze în Finlanda. Fundaşul Dorin Goian a declarat că regretă accidentarea din meciul cu Ungaria, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016, subliniind că jucătorii naţionalei merg în Finlanda pentru a se revanşa faţă de acest semieşec. „Din păcate a venit acea accidentare foarte repede. Urmează să merg la Mogoşoaia, să vedem mai exact ce s-a întmplat. Sunt primul care regretă această accidentare, pentru că nu-mi place să ratez astfel de meciuri. Am jucat foarte bine în prima repriză, însă în partea a doua presiunea a crescut şi datorită scorului, noi ne-am retras pentru a crea o echipă compactă, iar ei au reuşit să ne egaleze din fază fixă. Ăsta este fotbalul, nu am reuşit să luăm cele trei puncte, însă vom merge în Finlanda să ne revanşăm faţă de acest semieşec", a declarat Goian. „Am trecut astăzi pe lângă o victorie mare. E trist pentru publicul ăsta minunat care ne-a încurajat permanent, e trist şi pentru noi, deoarece un egal e nemulţumitor, mai ales având în vedere evoluţia din prima repriză. Dar uite că fotbalul îţi să o palmă când te aştepţi mai puţin. Am avut meciul în mână. Este nedrept", a spus și Sânmărtean.

EURO 2016

Grupa D: Irlanda - Gibraltar 7-0; Scoţia - Georgia 1-0; Polonia - Germania 2-0

Grupa F: România - Ungaria 1-1; Finlanda - Grecia 1-1; Irlanda de Nord - Insulele Feroe 2-0

Grupa I: Armenia - Serbia 1-1; Albania - Danemarca 1-1

Comentarii

Ultimă oră