Sari la conținut
sau-scumpit-apartamentele-la-brasov

S-au scumpit apartamentele, la Braşov, în luna august. Şi asta cu toate că la nivel naţional, preţurile la locuinţe au scăzut, luna trecută.

Potrivit analiştilor de la imobiliare.ro, la Poalele Tâmpei apartamentele s-au scumpit, în august, cu 1,6%,  de la 898 la 912 euro pe metru pătrat util. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile au crescut cu 4,2%.

Cel mai mult s-au scumpit apartamentele noi, ale căror preţuri au crescut, de la o lună la alta, cu 4,6 procente şi au ajuns la 935 de euro pe metru pătrat util. Locuinţele vechi s-au scumpit, la Braşov, cu 0,8%.

Pe de altă parte, la nivel naţional, locuinţele s-au ieftinit, luna trecută, mai ales în oraşe precum Constanţa sau Iaşi.

„August, luna concediilor, este recunoscută în mod tradițional pentru activitatea de tranzacționare mai scăzută din imobiliare; pe fondul acestei tendințe, amplificate anul acesta de dificultățile de finanțare, în ultimele 31 de zile a avut loc o ajustare în jos a prețurilor locuințelor, relevă Indicele Imobiliare.ro. Tendința generală de ieftinire nu a afectat însă toate marile orașe analizate”, se arată într-un comunicat al imobiliare.ro.

Comentarii

Ultimă oră