Sari la conținut

Scene din Războiul de independenţă reconstituite la Festivalul "Numele Trandafirului"

scene-din-razboiul-de-independenta-reconstituite-la-festivalul-numele-trandafirului

Mâine începe, la Rasnov, Festivalul Istoric Academic "Numele Trandafirului", ajuns anul acesta la a 4-a editie. Tema manifestării din acest an va fi "Ostaşul din secolul al XIX-lea, în timp de pace şi de război" . Festivalul din acest an va reconstitui momente istorice ca, spre exemplu, Războiul Naţional din Transilvania (1848-1849) si  Războiul de independenţă (1877-78). De asemenea,  vor fi prezentate aspecte de viaţă cotidiană ostăşească, în vreme de pace sau de război (demonstraţii de instrucţie de front, exerciţii tactice, prezentări de uniforme şi echipament). La eveniment vor participa peste 80 de re-enactori din Romania, Franta, Austria si Bulgaria.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 24 august, ora 19.00, in centrul orasului Rasnov, iar activitatile propriu-zise se vor desfasura  in gradina Cetatii Rasnov sambata, 25 august, intre orele 10.00-20.00 si duminica, 26 august, intre orele 10-13.

Festivalul Istoric Academic "In numele trandafirului" este organizat de Primăria oraşului Râşnov, in parteneriat cu "Asociatia 6 Dorobanti". Echipa de organizare este compusa din istorici si specialisti in reconstituiri istorice din Romania si din strainatate, coordonati de Prof. univ. Adrian Silvan Ionescu, coordonator grupuri istorice, Baron von Gamotha (Austria), Horia Vladimir Serbanescu  - Muzeul Militar National al Romaniei, si Nicolae Pepene (Director Directia de Cultura Primaria Rasnov), director festival. Intrarea la festival este gratuita.

Comentarii

Ultimă oră