Sari la conținut
sclavagismul-sa-intors-e-prezent-in-liga-i

Fostul portar al celor de la FC Braşov, Dorin Arcanu, dezaprobă modul în care patronul celor de la Sportul Studențesc, Vasile Şiman, îşi tratează jucătorii! Prezent luni seara în studio emisiunii 100% Sport (MIX2 Tv), Arcanu a vorbit despre situația „studenților”, dar şi despre situația actuală de la FC Braşov.
Sclavagism made in România! Meciul Sportul Studenţesc - Farul Constanţa, programat sâmbătă, în etapa a XVI-a a Ligii a II-a, nu s-a disputat, după ce jucătorii echipei bucureştene au refuzat să intre pe teren, reproşând conducerii că nu au fost plătiţi de mai multe luni.  Ce a urmat e demn de un film SF: înjurături, agresiuni verbale, amenințări demne de filmele cu Corleone! Între jucători şi părinții acestora, de o parte, versus „patronul” Sportului, Vasile Şiman, de cealaltă parte a baricadei.  Arcanu a fost tranşant la 100% Sport. „Să fim realişti şi corecți. Ceea ce se întâmplă la Sportul nu este decât vârful icebergului! De ani de zile jucătorii depun memorii pe la comisii, iar până când sunt rezolvate durează foarte mult. Acest lucru denotă că managementul în fotbalul românesc este defectuos. Faptul că există un Vasile Şiman în fotbalul românesc, are o altă cauză, iar aceasta ar trebui căutată acolo, sus!” este de părere Arcanu.  
Ca la noi, la nimeni! Din spusele lui Arcanu, cazul Sportul este de aparte de a fi unul singular. În România anului 2013, a fi patronul unui club, echivalează pe alocuri cu a avea un contingent de… sclavi! „Vasile Şiman face ceea ce îi este permis să facă! Lucrurile astea nu se întâmplă doar la Sportul, ci şi în alte multe locuri. În sectorul juvenil, de exemplu,copiii nu fac duş! În România nu am învățat că procesul de instruire este de fapt unul de educație, cu tot ce implică acesta, inclusiv educația sanitară şi igiena!” spune Dorin Arcanu. „Dependența de camerele Tv este foarte mare.  Cine ar fi Vasile Şiman dacă nu ar mai fi patron la Sportul ? Fotbalul este un vehicul de imagine pentru nişte oameni de o factură foarte slabă. Aceştia ne-au cam furat fotbalul şi au introdus pur şi simplu sclavagismul în acest domeniu.” a declarat Arcanu, la 100% Sport.
„Fotbaliştii nu sunt sclavi!” Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, spune că situaţia jucătorilor echipei Sportul Studenţesc s-a discutat în şedinţa Comitetului Executiv al FRF şi a precizat că grupările trebuie să înţeleagă faptul că fotbaliştii nu sunt sclavi. „Nu cunosc situaţia de la Sportul Studenţesc, dar ce am văzut la televizor este fără precedent. Nu îmi place să văd asemenea situaţii, dar ăsta e adevărul. Federaţia are comisii care vor judeca. În Comitetul Executiv, preşedintele AFAN, Dumitru Costin, a ridicat această problemă şi trebuie să înţelegem că fotbaliştii nu sunt sclavi. Au familii, părinţi, trebuie să trăiască şi ei. Dacă cei de Sportul vor proceda precum Mititelu, atunci va fi mai grav decât ce s-a întâmplat cu Universitatea Craiova. Sigur că sunt şi în Liga I foarte mulţi jucători neplătiţi, însă nu ca la Sportul”, a spus Dragomir.
Dat afară, fără explicații! Că Federația Română de Fotbal  e un fel de “stat în stat”, mai toată lumea care are cât decât habar de fenomenul fotbal ştie. Dorin Arcanu, fostul portar al Braşovului (2000-2003), este de puțin timp şi… fostul antrenor de portari al loturilor U 15, 16, 17, 18 şi19 ale României. „A venit o directivă de undeva, de sus, prin care toți antrenorii de la loturile Under ale României am fost dați afară! Nu am primit nicio explicație! Eu, unul, consider că mi-am făcut foarte bine treaba, dovadă că portarii pe care i-am antrenat au ajuns la Juventus Torino, Roma sau Bari! Aştept să văd ce fac acum cei care au venit după noi! Chiar dacă nu mai antrenez la loturile naționale, sunt lector la Şcoala Națională de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal.” a încheiat Dorin Arcanu.
„S-a schimbat optica!” Arcanu este total de acord cu schimbarea de atitudine a conducătorilor de la FC Braşov. În opinia fostului stegar, inițiativa promovării tinerilor din propria ogradă, în detrimentul transferurilor costisitoare de stranieri, nu poate fi decât lăudabilă. „Este foarte clar că acest lucru a fost făcut din rațiuni financiare, din cauza crizei, dar eu nu ştiu de ce nu s-a făcut mai demult! Nu o să înțeleg niciodată de ce în România nu se acordă destulă atenție sectorului juvenil. Patronii de cluburi preferă să investească sute de mii de euro în no-name-uri, decât să bage bani în proprii copii!”  mai spune Arcanu. Vezi aici intreaga emisiune.

Comentarii

Ultimă oră