Sari la conținut

Scrimerii de la Corona, participă la un mini-campionat mondial, în Polonia

scrimerii-de-la-corona-participa-la-un-minicampionat-mondial-in-polonia

19 scrimeri de la Corona Braşov vor participa în perioada 23-27 martie 2017 la Wroclaw, în Polonia, la „Cupa Wratislava”, competiţie care este catalogată ca fiind un campionat mondial al scrimei pentru categoriile de vârstă 9-13 ani.

Clubul braşovean de scrimă participă în premieră la un concurs internaţional.

„Pentru sportivii de la secţia de scrimă a clubului Corona este prima participare la o astfel de competiţie, la toate cele trei arme, spadă, floretă şi sabie astfel că suntem cu toţii nerăbdători să ajungem acolo iar cei mici să ia contact cu o competiţie de asemenea anvergură. Corona va merge cu 198 sportivi, şase fetiţe şi 13 băieţi şi normal că sperăm să facem o figură frumoasă, chiar dacă emoţiile vor fi pe măsură având în vedere că nu au mai mers până acum la un concurs internaţional”, a declarat Liviu Dragomir, preşedintele clubului Corona Braşov.

„Cupa Wratislava” reunește la start aproape 3000 de sportivi din 43 de ţări, iar concursul este catalogat ca fiind un campionat mondial pentru categoria de vârstă 9-13 ani.

Oficialul Coronei a mai adăugat că pentru sportivii Coronei principalul scop de la această competiţie este să ia contact cu scrimeri din ţări consacrate în acest sport şi să simtă pulsul unei astfel de competiţie.

„În primul rând, pentru ei este extrem de important să se obişnuiască cu atmosfera de concurs, să se obişnuiască cu întâlnirea cu alţi sportivi şi evident, să şi particie şi să simtă valoarea unor sportivi care provin din alte ţări, multe dintre având tradiţie în scrimă. Vor veni sportivi din Rusia, Ucraina, normal, cei din Polonia, din ţări consacrate în acest sport, şi anume Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie. Vor veni şi sportivi din America. Vor fi prezenți foarte mulţi participanţi, pentru că aici este rampa de lansare în sportul de înaltă performanţă. Noi ne dorim să participăm în fiecare an la această mare competiţie, pentru că începe un nou ciclu olimpic şi chiar dacă în 2020 e prea repede pentru că avem sportivi mici, sperăm ca în 2024 să avem şi de la Corona reprezentanţi la loturile naţionale în competiţii majore, iar aceştia să ne reprezinte cu cinste”, a mai precizat Dragomir.

Secţia de scrimă de la Corona s-a înfiinţat la Brașov în anul 2015 şi a pornit cu o grupă de iniţiere care a adus după această perioadă patru medalii de bronz la campionatele naţionale.

„Secţia de scrimă este printre ultimele înfiinţate la Coroona, mai exact în anul 2015, şi avem deja patru medalii de bronz la campinatele naţionale de juniori. Nu sunt multe, dar avem sportivi talentaţi şi antrenori buni, astfel că sperăm ca în perioada următoare să obţinem şi mai multe medalii la următoarele competiţii”, a încheiat Liviu Dragomir.

Comentarii

Ultimă oră