Sari la conținut

Scurt ghid de STIL - descoperă ce piese vestimentare te AVANTAJEAZĂ în funcție de silueta ta

scurt-ghid-de-stil-descopera-ce-piese-vestimentare-te-avantajeaza-in-functie-de-silueta-ta

Pentru a alege corect hainele cu care te îmbraci, nu este suficient să iei în calcul doar preferințele personale. Dacă vrei să-ți creezi o înfățișare cu adevărat reușită, atunci trebuie să îmbini gusturile personale cu câteva reguli de care să ții cont. Printre acestea, se numără și potrivirea croielii hainelor cu silueta ta. Anumite piese vestimentare te pot pune în valoare sau, dimpotrivă, te pot dezavantaja.

Află ce haine sunt potrivite pentru tine, în funcție de silueta ta

Siluetă de tip pară


Dacă te încadrezi în acest tipar, înseamnă că ai șoldurile mai late decât umerii, iar bustul mai îngust sau egal cu talia. Adesea, persoanele cu acest tip de siluetă au coapsele mai pline decât în cazul altor tipuri. Așadar, obiectivul tău este să porți haine care îți alungesc forma corpului. Poți purta topuri sau rochii cu decolteu adânc, de formă pătrată sau în V. De asemenea, poți opta pentru rochii lungi, care să creeze impresia că ești mai înaltă cu 4-5 centimetri. De asemenea, te avantajează fustele în formă de A. Pentru partea de jos, optează pentru haine mai închise de culoare.

Siluetă de tip clepsidră


Silueta clepsidră se caracterizează prin talie subțire, umeri și șolduri ceva mai proeminente, de aproximativ aceeași lățime. Bustul și coapsele sunt și ele bine definite. Pentru că ai forme frumoase, vei vrea să le pui în valoare. În acest scop, te poți baza pe topuri și rochii petrecute, bluze peplum, cu guler in forma de V, de bărcuță sau rotund. În ceea ce privește jachetele, optează pentru modele cambrate, cum sunt trenciurile clasice sau gecile scurte. Evită hainele bufante, deoarece nu îți pun în valoare calitățile.

Siluetă atletică


Statura atletică se definește prin dimensiuni ale corpului proporționate, cu umerii și șoldurile de lățime egală, fără a fi proeminente, și talie dreaptă. Dacă te numeri printre persoanele cu o astfel de siluetă, atunci te poți considera norocoasă, deoarece ți se potrivesc majoritatea hainelor. Poți purta blugi skinny, cu talie medie sau înaltă, rochii largi sau cambrate, tocuri sau încălțăminte joasă. În cazul în care, din cauza obiceiurilor negative, ai pus pe tine câteva kilograme, trebuie să știi că nu este deloc greu să scapi de ele și să revii la corpul atletic pe care l-ai moștenit.

Silueta de tip triunghi inversat (măr)


În acest caz, proporțiile sunt echilibrate, umerii sunt mai lați decât șoldurile, talia nu iese în evidență, iar coapsele au circumferință subțire sau medie. Dacă faci parte din această categorie, ai la dispoziție numeroase croieli care îți complimentează corpul. Poți purta blugi boyfriend, skinny sau evazați, pulovere oversized, rochii maxi sau fără bretele, fuste mini sau fuste mulate, cu lungimea până la genunchi. De asemenea, vei arăta bine în jachete până la șolduri sau până la jumătatea coapsei. În ceea ce privește trenciurile, optează pentru variate fără curea pe talie și pentru geci de iarnă cu croială dreaptă.

În concluzie, descoperă ce tip de siluetă ai, iar în funcție de acest factor, alege acele articole vestimentare care îți vin perfect.

Sursa foto: shutterstock.com

Comentarii

Ultimă oră