Sari la conținut

Se are în vedere continuarea programului „Primul ghiozdan” şi în anul şcolar viitor

se-are-in-vedere-continuarea-programului-primul-ghiozdan-si-in-anul-scolar-viitor

Conducerea Primăriei Braşov a propus Consiliului Local să aprobe la viitoarea şedinţă de plen continuarea măsurilor de sprijin prin acordarea pachetului cu rechizite şcolare „Primul ghiozdan” pentru copiii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I, în anul şcolar 2017-2018, în unităţile de învăţământ din municipiu, ai căror părinţi sau, după caz, reprezentanţii legali au domiciliul în municipiul Braşov.


   Acordarea pachetului cu rechizite „Primul ghiozdan” se va realiza de către Direcţia de Servicii Sociale Braşov cu sprijinul unităţilor de învăţământ. Prin acțiuni similare, în anii anteriori au fost distribuite un număr mediu de 4.800/an de pachete cu rechizite şcolare.

Pentru a nu se crea o situaţie de discriminare a copiilor este necesar ca acordarea pachetului de rechizite „Primul ghiozdan” să se facă pentru toţi copiii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I, în anul şcolar 2017-2018, în unităţile de învăţământ din Municipiul Braşov ai căror părinţi sau, după caz, reprezentanţii legali au domiciliul în Municipiul Braşov.

Programul „Primul ghiozdan” se desfășoară atât pentru „prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate cu care se confruntă familiile cât şi pentru crearea unor şanse egale pentru dezvoltarea copiilor lor. De asemenea, se urmăreşte accesul tuturor copiilor la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar. Acordarea pachetului cu rechizite şcolare reprezintă un sprijin acordat familiilor în vederea diminuării efortului financiar depus pentru asigurarea celor necesare pentru înscrierea copiilor la cursurile şcolare”, a explicat viceprimarul Costel Mihai.

La conţinutul pachetului cu rechizite şcolare „Primul ghiozdan” s-a ţinut cont de prevederile Ordinului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului privind aprobarea componenţei pachetelor de rechizite şcolare ce se acordă elevilor şi de necesităţile actuale ale copiilor din clasa pregătitoare şi clasa I-a.

Pachetele cu rechizite se vor acorda în valoare maximă de 80 de lei, copiilor înscrişi în clasa pregătitoare şi în valoare maximă de 100 de lei copiilor înscrişi în clasa I-a, la unităţile de învăţământ de pe raza Municipiului Braşov.

Finanţarea se asigură de la bugetul local al municipiului Braşov, în limita bugetului aprobat cu această destinaţie.

Pentru anul şcolar 2017-2018 este prevăzută în buget suma de 350.000 lei pentru achiziţionarea pachetului cu rechizite şcolare „Primul ghiozdan”.

Comentarii

Ultimă oră