Sari la conținut

Se deschide „Muzeul Jucăriilor” la „Casa Mureșenilor”

se-deschide-muzeul-jucariilor-la-casa-muresenilor-

Brașovenii vor putea admira jucăriile reprezentative ale copiilor din România din ultimii o sută de ani.

Muzeul Casa Mureşenilor Brașov și Asociația Muzeul Jucăriilor vă invită joi, 6 aprilie 2017, la ora 12:00, la conferința de presă dedicată inaugurării expoziţiei „Muzeul Jucăriilor”.

Asociația Muzeul Jucăriilor a fost creată la inițiativa unui grup de entuziaști iubitori și păstrători, încă din anii ’60, ai propriilor jucării, care pe parcursul a patru decenii au strâns și au colecționat nenumărate jucării, aparținând diferitelor generații.

Vizitatorii sunt invitaţi să descopere mai multe sute de piese din colecția asociației – jocuri, jucării, fotografii cu jucării și copii.

Toţi copiii se joacă, dar puţini se întreabă: oare când or fi apărut jucăriile? Întotdeauna jucăriile au fost la fel? Cu ce s-au jucat părinții și bunicii? Copiii nu se prea gândesc la aceste lucruri. Tocmai de aceea, „Muzeul Jucăriilor” ne propunem o incursiune în lumea minunată a jucăriilor.

La „Muzeul Jucăriilor” s-a încercat să se adune jucăriile reprezentative pe care le-au avut copiii din România în ultimii o sută de ani.

Fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Unele jucării s-au ascuns în sacul lui Moş Crăciun sau al lui „Moş Gerilă”, altele au stat cuminţi în cizmuliţele cremuite din holul casei. Unele au fost cumpărate cu ultimul bănuţ scuturat din portofel, altele au stat radioase în vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pieţelor, unele au ascultat, poate, muzica veselă din bâlciuri, dar toate, absolut toate jucăriile prezente în această interesantă expoziție, au fost martorele unui zâmbet.

  Expoziţia „Muzeul Jucăriilor” va fi deschisă la Muzeul „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului, nr. 25, Brașov) în perioada 6 aprilie - 26 mai 2017, de luni până sâmbătă, între orele 9 - 17.

Comentarii

Ultimă oră