Regula accesului doar pe ușa din față se va aplica pe șapte linii ale RATBV, începând din luna august.

    În urma rezultatelor înregistrate în proiectul experimental şi a semnalelor venite din partea călătorilor, RATBV extinde aplicarea regulii de urcare pe uşa din faţă a mijloacelor de transport în comun.

  Astfel, începând cu data de 1 august 2018, această modalitate de acces în autobuz va fi aplicată, tot experimental şi în cazul mijloacelor de transport care deservesc

- linia 3 (Stadionul Tineretului – Valea Cetății),
- linia 10 (Triaj – Valea Cetății)
- și linia 53 (Facultatea de Construcții – Panselelor).


 „Vă amintim faptul că RATBV a demarat un proiect experimental ce vizează accesul în mijloacele de transport în comun de pe patru linii de transport doar pe uşa din faţă a autovehiculelor. Astfel, în autobuzele de pe liniile 5M (Stadionul Municipal – Măgurele), 19 (Noua – CET – Triaj) şi 34B (Triaj – Fundătura Hărmanului – Hidro A), precum şi în troleibuzele ce deservesc traseul liniei 33 (Valea Cetăţii – Roman) urcarea s-a făcut doar pe uşa din faţă, iar coborârea pe următoarea ușă (sau următoarele uşi) în funcţie de configuraţia constructivă a autovehiculului”, se arată într-un comunicat al RATBV SA Brașov.

  Măsura dispusă de conducerea societăţii a fost aplicată și în cazul autobuzelor ce deservesc linia 20 și a avut în vedere atât organizarea fluxurilor de călători la urcarea şi coborârea din mijloacele de transport în comun, cât şi facilitarea validării titlurilor de călătorie.

   Prin urmare regula accesului doar pe ușa din față se va aplica, începând de luna viitoare, în total, pe șapte linii ale RATBV.