Sari la conținut
se-scumpesc-gazele-naturale-pentru-populatie

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat, ieri, că începând de miercuri, 10 ianuarie, preţul gazelor naturale pentru populaţie se va majora de la 81,48 lei MWh la 88,28 lei MWh.

Astfel, ANRE va recunoaşte furnizorilor un preţ de achiziţie mai mare cu peste 8%.

Furnizorii de gaze naturale au solicitat creşterea costurilor de achiziţie a gazelor naturale cu o valoare cuprinsă între 0,8 şi 1,1 bani/kwh.

De la 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale din producţia internă se stabileşte în mod liber pe piaţă, pe baza cererii şi a ofertei şi constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale şi, implicit, a preţurilor finale la consumatorii casnici.

Pentru perioada 1 aprilie 2017 - 31 martie 2018, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat valoarea la 81,48 lei MWh.

Ulterior, furnizorii au solicitat majorarea valorii ca urmare a creşterii preţurilor cu achiziţia gazelor naturale din producţia internă, decizia fiind luată la începutul acestui an.

Conform unui comunicat al ANRE, impactul unitar în preţurile practicate de furnizorii clienţilor casnici reglementaţi, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce  reprezintă o creştere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună.

Comentarii

Ultimă oră