Sari la conținut

Se va prelungi starea de alertă în România. Nunțile și botezurile, interzise

se-va-prelungi-starea-de-alerta-in-romania-nuntile-si-botezurile-interzise

Noi măsuri anunțate de Nelu Tătaru și Raed Arafat: Se prelungește starea de alertă. Nunțile și botezurile sunt interzise!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, 13 octombrie 2020, după şedinţa CNSU, că s-a decis propunerea prelungirii stării de alertă cu 30 de zile, după data de 15 octombrie 2020. La rândul său, Raed Arafat a prezentat restricţiile care vor fi impuse progresiv, în funcţie de rata de infectare.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marţi că evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise sunt interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

Referindu-se la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, Arafat a spus că în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%.

„Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la trei la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30 la sută iar programul va fi redus până la ora 23:00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a spus secretarul de stat.

În ceea ce priveşte hotelurile, când incidenţa este peste 3 la mie, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate.

Decizia privind aplicarea acestor măsuri se ia de către DSP-uri, în maximum 24 de ore, și de Comitetele Județene, în maximum 48 de ore de la atingerea incidenței.

Personalul din aziluri, centre cu persoane cu dizabilități, centre rezidențiale se va testa o dată pe săptămână.

În privința campaniei electorale, numărul participanților va fi redus la 20 în interior și la 50 în exterior.

Textul integral al Hotărârii de marți, 13 octombrie 2020, a CNSU este disponibil AICI .

Comentarii

Ultimă oră