Sari la conținut

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, trage un semnal de alarmă!

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, trage un semnal de alarmă vizavi de noile tulpini ale coronavirusului.

Nu am avut foarte multe forme severe la copii, ceea ce este îmbucurător, dar prevenţia rămâne de bază şi este un sector la care trebuie să fim cu toţii extrem de atenţi. Noile tulpini circulante sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor, de aceea, categoric, copiii sunt un element important de prevenţie din partea tuturor. Nu avem foarte multe date de eficienţă, cele pe care le avem sunt de multe ori aproximative, dar cu siguranţă nivelul de anticorpi neutralizanţi care apare are un grad de protecţie şi faţă de aceste noi tulpini”, a relatat fostul director medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov.


Se știe, ieri, 8 martie, au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România, după cum a informat Institutul Național de Sănătate Publică. Tulpina braziliană a fost depistată la trei zile după ce au fost confirmate și primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în țara noastră.

Comentarii

Ultimă oră