Sari la conținut

Şeful TVR, Stelian Tănase: Salariul unui colaborator este în medie de 2.000 de euro

seful-tvr-stelian-tanase-salariul-unui-colaborator-este-in-medie-de-2000-de-euro

Salariul mediu al unui colaborator al televiziunii publice este de 2.000 de euro, dar sunt şi salarii mai mari, a declarat preşedintele - director general al Societăţii Române de Televiziune, Stelian Tănase, miercuri, în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.
'Salariile vârfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, în medie la o colaborare de 2.000 de euro, cu una sau două excepţii care sunt mai mari sau au formule de plată pe care nu putem să le numărăm cuantumul, cum e contractul lui Moise Guran. Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum este cel al lui Cornel Nistorescu care primeşte... deşi nu am voie să spun public, este presa aici, nu spun, puteţi să verificaţi în hârtii, deconspir contractul, care este confidenţial. Trebuie să fiţi atent la un lucru: aceste salarii, cum erau salariile celor două vedete feminine care au stârnit atâta scandal în presă, sunt costuri de producţie, ele primesc aceste sume în care este înglobată întreaga producţie, ei adesea şi produc sau oferă alte contracte sau servicii, nu este un salariu pe care îl bagă în buzunar', a afirmat Tănase, potrivit Agerpres.

Şeful TVR a subliniat că nu este el cel care negociază aceste salarii, ele se negociază de către producătorul general, conform unei înţelegeri, pentru că el poate să calculeze costurile de producţie.
'Eu nu am nici competenţa şi nici nu doresc să mă amestec în asemenea detalii. Ştiu că mi s-a făcut acuzaţia că mi-am adus prietenii. Întâmplător sunt prieten cu toţi primii o sută de jurnalişti din România şi dintre ei am selecţionat câţiva care cred eu că ar putea să facă televiziune, dar eu nu negociez şi nu am negociat niciun salariu, nu am rostit nicio sumă faţă de nimeni. S-a întâmplat ca partenerul invitat la discuţii să ceară o sumă în faţa mea, dar l-am trimis să-şi negocieze contractul în altă parte', a mai spus Tănase, care a precizat că toate contractele colaboratorilor sunt legale.

Comentarii

Ultimă oră