Sari la conținut
semne-ca-tiai-gasit-jumatatea

E într-adevăr dragoste ceea ce trăiești? Ai crede că oamenii care sunt cu adevărat îndrăgostiți își pot răspunde instantaneu acestei întreări fără niciun dubiu – câțiva norocoși chiar o fac, dar pentru mulți nu e cazul.

Dragostea arată poate diferit pentru fiecare, dar în termeni științifici, totul pornește de la o bază. Deci, cum afli dacă iubești sau simți doar un fior pentru o persoană? Uite câteva semne că dragostea voastră are potențial de basm nemuritor, conform qbeauty.ro.

Spui mai mult ”noi” decât ”eu” - Limbajul este o fereastră secretă prin care vezi cum te percepi în ochii celorlalți. Cuvintele pe care le folosești tu și partenerul tău fac de multe ori diferența. Dacă ”noi” este un cuvânt cheie în discuțiile voastre cu ceilalți, asta e un semn bun.

Ești gata să te sacrifici pentru cealaltă persoană - Dacă dragostea e în aer, la fel e și sacrificiul. Persoanele care se leagă de altele prin situații costisitoare au tendința de a avea o relație cu durată mai mare.

Îți place să-i privești fața - Privitul, sau mai bine zis ”holbatul” la fața unei persoane, este indicatorul unor intenții romantice. Un studiu recent a arătat că în contextul iubirii, atenția vizuală este în general direcționată către zona feței, în timp ce în contextul setei de sex, privirea se îndreaptă spre tot corpul.

Sunteți diferiți, dar similari - Ideea că polii opuși se atrag e ușor adevărată, dar e incompatibilă fundamental cu cercetările despre relațiile de lungă durată. Polii opuși se atrag foarte bine atunci când e vorba de relații scurte. Dacă relația ta e făcută să dureze mult, tu și partenerul tău sunteți mai mult similari decât diferiți.

Atracția fizică chiar există - Mulți ar spune că dragostea nu este despre atracție sexuală, dar studiile confirmă faptul că acest tip de comportamente crește apropierea și totodată atașamentul de celălalt. Se crede că sexul este un mecanism care ține un cuplu legat și e parte a experienței iubirii consumabile.




Comentarii

Ultimă oră