Sari la conținut

Senatorul Staicu are un plan pentru industria brașoveană

senatorul-staicu-are-un-plan-pentru-industria-brasoveana

„Pentru ca Brașovul să redevină Capitala Tehnicii Românești, avem nevoie de o economie puternică. Iar o economie puternică trebuie să se sprijine pe o industrie puternică. Atuul nostru este moștenirea industrială a orașului, însă fără măsuri benefice si facilități pentru micile și marile intreprinderi brașovene, dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toții rămâne doar un simplu deziderat“, ne-a declarat senatorul brașovean Florian Staicu.
Acesta spune că are și un plan concret prin care să redea Brașovului mândria de altădată: "Obiectivul meu este de a proiecta și construi zone speciale ce vor oferi facilități administrative și fiscale pentru investitorii și micii antreprenori din industrie. Acestea vor crea locuri de muncă pentru brașoveni, atât în industrie, cât și în arii conexe“, a mai declarat senatorul Staicu.
Printre masurile pe care le propune Staicu, se numără și următoarele facilități pentru intreprinderile mici și mari: impozit pe teren zero, impozit pe clădiri zero, impozit redus cu 50% pentru activele corporale implicate, prețuri reduse la utilități timp de 1 an și scutirea de la plata TVA pentru achiziția de utilaje și materiale de producție timp de 1 an.
El mai spune că aceste măsuri nu reprezintă decât o parte din programul său economic, menit să redea Brașovului titlul de Capitală a Tehnicii Românești.
„În Brașov există forță de muncă ce încă păstrează priceperea și talentul în aria tehnico - industrială. Însă aceasta trebuie sprijinită prin măsuri care să încurajeze redescoperirea vocației tehnice a orașului. Numai așa Brașovul își poate recăpăta gloria de odinioară“, a mai spus senatorul brașovean.

Comentarii

Ultimă oră