Sari la conținut

Seniorii braşovenii pot învăţa gratuit dansul ROMANA

seniorii-brasovenii-pot-invata-gratuit-dansul-romana

Cărturarul Iacob Mureşianu compunea, în toamna anului 1849, elegantul dans de salon ROMANA, care adapta, sub o formă avansată, figurile coregrafice ale unor jocuri populare româneşti: este vorba despre Ardeleana, Haţegana, jocul bănăţean Pe picior, Învârtita şi Braşoveanca. ROMANA se răspândea şi se dansa la toate seratele, balurile şi recepţiile din Ardeal, Maramureş, Banat, Crişana şi chiar în nordul Moldovei până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Vârstnicii vor avea ocazia să înveţe gratuit dansul ROMANA de la Cristina Rotundu, una dintre balerinele Operei din Braşov, angajată a instituţiei de cultură de mai bine de 20 de ani.

Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov alături de partenerii, Direcţia de Servicii Sociale Braşov şi Centrul Cultural Reduta, organizează acest curs de dans într-o manieră interactivă, cu o grupă de persoane vârstnice în urma cărora aceştia îşi vor însuşi cunoştinţe istorice, teoretice şi practice privitoare la dansul de societate ROMANA. Se va constitui o grupă de 8 perechi de dansatori care, timp de 3 luni, de două ori pe săptămână, vor învăţa să danseze. Cursul va începe pe 24 noiembrie 2014 şi se va derula timp de trei luni în sala Clubului Pensionarilor a Centrului Cultural „Reduta”, în fiecare zi de luni şi miercuri, în intervalul orar 15.00-16.00. Participarea la cursuri este gratuită!
„Muzeul Casa Mureşenilor Braşov a iniţiat începând cu anul 2007 cel mai ambiţios program de revitalizare a acestui monument din tezaurul patrimonial imaterial din România prin organizarea de evenimente, expoziţii şi derularea mai multor proiecte culturale. Dacă în anii anteriori cursul de dans de societate ROMANA s-a adresat instructorilor de dans, elevilor din liceele braşovene, de această dată invităm persoanele vârst­nice la dans” a declarat Valer Rus, directorul Muzeului „Casa Mureşenilor”. Informaţii suplimentare şi înscrieri la tel. 0268-477864, coordonator curs – Cristina Seitz.

Comentarii

Ultimă oră