Sari la conținut

Seria accidentărilor la schi a continuat și în cursul săptămânii lucrătoare

seria-accidentarilor-la-schi-a-continuat-si-in-cursul-saptamanii-lucratoare

După ce în week-end salvatorii montani au avut din plin de lucru, seria solicitarilor a continuat și în zilele lucrătoare! Au avut loc numeroase accidente pe pârtiile din Poiană şi în timpul acestei săptămâni.

Salvamontiştii din Poiana Braşov au fost cei mai solicitaţi în această săptămână, cu 9 apeluri primite doar în cursul zilei de marţi, urmaţi de cei din Sinaia (3 apeluri), Predeal (2 apeluri) şi Buşteni (1 apel).

În Poiana Braşov, din cele 9 intervenţii, în cazul a 3 dintre ele s-a lucrat simultan. 5 persoane au suferit traumatisme la nivelul membrelor superioare, trei persoane au suferit traumatisme de membre inferioare, iar o alta a suferit un traumatism la coloana vertebrală. Pentru 5 dintre aceste persoane a fost nevoie si de intervenţia Serviciilor de Ambulanţă sau SMURD.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Braşov au fost solicitaţi să răspundă unui numar de 182 de cazuri, totalizând 189 de persoane pentru care s-a intervenit.

    „Credem că principala cauză a numărului mare de accidentări din ultimele zile se datorează faptului că zăpada a început să aibă consistenţe diferite şi este când îngheţată, când adunată în movile cu consistenţă mai moale, care solicită foarte mult articulaţiile genunchilor. În atare condiţii, le recomandăm schiorilor o viteză mai mică decât în mod normal şi să nu bruscheze schiurile”, au explicat salvamontiştii din Poiana Braşov.

Comentarii

Ultimă oră