Sari la conținut

Serviciul de Ambulanţă din Braşov a câştigat bronzul la un concurs naţional

serviciul-de-ambulanta-din-brasov-a-castigat-bronzul-la-un-concurs-national

O echipă a Serviciului de Ambulanţă Braşov a urcat pe podium, ocupând locul trei la un concurs, între echipaje de ambulanţe, unde competitorii au venit din 17 judeţe din ţară. Aşa că braşovenii nu trebuie să-şi facă griji, şi asta datorită faptului că pentru sănătatea lor veghează angajaţi profesionişti cu experienţă vastă în domeniu. Au demonstrat-o braşovenii la competiţia de la Timişoara, unde totul s-a desfăşurat contra cronometru. Chiar şi câteva secunde sunt importante pentru a salva o viaţă, spun participanţii la concurs.
În perioada 3-7 octombrie, Timişoara a fost gazda concursului între echipaje de ambulanţe.
“Braşovul a participat cu un echipaj tip B2,   cu asistenta  Simona Gogonea şi ambulanţierul Daniel Condrea, care am bucuria şi mândria să vă spun că s-au descurcat foarte bine şi au urcat pe podium. Colegii mei s-au descurcat foarte bine în ciuda faptului că având personal foarte puţin, putem aloca puţin timp trainingului. Sperăm că pe viitor vom avea şi mai mult personal, vom putea să ne pregătim mai bine, şi cine ştie, la anul vom lua aurul” a spus dr. Magdalena Piroska, director medical Serviciul de Ambulanţă Braşov.

Simona Gogonea, asistentul medical principal, cea care a participat la concurs, este angajata Serviciului de Ambulanţă din Braşov de 8 ani. Spune că a învăţat meserie de la medicii profesionişti braşoveni, angajaţi ai unităţii medicale. Chiar dacă lucrează în ture, iar solicitările sunt foarte multe, cel puţin 10 intervenţii în medie, în 12 ore, tânăra recunoaşte că face totul din pasiune.
“A fost greu. Asta e prima mea participare. Am concurat cu echipaje foarte bune din ţară. Concursul a constat în două probe, susţinute în două zile.Prima probă a fost asigurarea  avansată a suportului de bază al unui pacient aflat în stop-cardiorespirator şi toate manevrele necesare. Şi a doua zi a fost o probă de traumatologie cu extragere rapidă a unui pacient dintr-un accident rutier, încarcerat şi evaluarea rapidă a rănitului. Deşi am avut emoţii mari, am reuşit să ocupăm un loc fruntaş ” a mărturisit  Simona Gogonea, asistent medical principal Serviciul de Ambulanţă Braşov.


Comentarii

Ultimă oră