Sari la conținut

Serviciul Public Local de Termoficare Brașov începe furnizarea agentului termic

serviciul-public-local-de-termoficare-brasov-incepe-furnizarea-agentului-termic

Brașovenii sunt rugați să deschidă robineții

Chiar dacă, oficial, sezonul rece începe în data de 1 noiembrie, dată de la care se acordă subvenţiile pentru căldură, Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) Braşov a început luni seara să furnizeze agentul termic. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care au fost trei nopţi consecutive cu temperatura medie sub 10 grade Celsius, în intervalul orar 20.00 - 6.00, iar, potrivit legislaţiei, în astfel de situaţii trebuie începută furnizarea agentului termic.

Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) Brașov a anunțat că, începând de astăzi, 7 octombrie 2019 sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Legea nr. 325 din 2016 și Hotărârea de Guvern nr. 337 din 2018 (trei nopți consecutive cu temperatura medie sub 10 grade Celsius, în intervalul orar 20.00 - 6.00), astfel că se va începe furnizarea de agent termic pentru încălzirea imobilelor, începând cu ora 18.00.


    „Rugăm locatarii să deschidă robineții din subsolul blocului, cât și pe cei de la caloriferele din apartamente”, a transmis conducerea SPLT Brașov.

6.000 de abonaţi la sistemul centralizat de termoficare

Potrivit datelor SPLT, în luna septembrie, în Braşov mai erau aproximativ 6.000 de abonaţi. Tot luna trecută, directorul Serviciului, Mircea Marin, a declarat că anul acesta numărul cererilor de debranşare a fost mai mic decât în 2018. „Anul trecut am avut aproximativ 300 de cereri de debranşare, iar anul acesta doar 46”, a declarat atunci Marin. Tot anul acesta, la sistemul centralizat de termoficare au rebranşate la sistemul centralizat de termoficare 12 blocuri, dar şi Bazinul Olimpic Braşov.

Comentarii

Ultimă oră