Sari la conținut

Sezonul de schi din Poiana Brașov se deschide după 15 decembrie

sezonul-de-schi-din-poiana-brasov-se-deschide-dupa-15-decembrie

Partiile de schi din judetul Brasov sunt pregatite pentru noul sezon turistic 2013-2014: la Predeal sezonul de schi va fi deschis in preajma Craciunului, iar la Poiana Brasov dupa jumatatea lunii decembrie, cand probabil si stratul de zapada va permite acest lucru.

La Poiana Brasov, domeniul schiabil modernizat in totalitate in anul 2011 ofera conditii foarte bune tuturor categoriilor de schiori. Fata de anul 2010 suprafata schiabila a crescut cu 35 de hectare, ajungandu-se la 83 de hectare in prezent. Lungimea partiilor inainte de modernizare era de 16,4 kilometri, acum s-a ajuns la 24 kilometri de partii, cu o latime de 45 de metri fata de 20 de metri cat era inainte.

Gradul de dificultate al partiilor a fost pastrat, dar a suferit modificari prin corectii de panta, prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile astfel incat schiorii sa poata trece usor de la o partie la alta. Cea mai lunga partie din Poiana Brasov, de 5,33 kilometri, este Partia Drumul Rosu, pentru incepatori, iar partiile Sub Teleferic in lungime de 2,86 kilometri si Partia Lupului de 2,62 kilometri sunt de dificultate ridicata. Partiile Sulinar, Bradul, Kanzel si Stadion, care masoara in total 4,22 kilometri, sunt de dificultate medie.

Pe intreg domeniul schiabil au fost amplasate instalatii de producere a zapezii artificiale astfel incat perioada de schiat sa se prelungeasca la patru luni.

Citește mai multe pe: bizbrasov.ro

Comentarii

Ultimă oră