Sari la conținut

Sfârşit de săptămână cu Cavalerii Teutoni în Cetatea Feldioara

sfarsit-de-saptamana-cu-cavaleri-teutoni-in-cetatea-feldioara

În acest week-end „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”

Ediţia din acest an a tradiţionalului Festival Medieval se desfăşoară în perioada 3-4 septembrie.

Sâmbătă şi duminică, în zona Feldioarei avem parte de ediţia a VI-a a Festivalului „Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”.

Localnicii, locuitorii din zonele învecinate şi turiştii veniţi din toate colţurile ţării şi din străinătate vor putea asista la un program bogat care va cuprinde: o paradă cu cai însoţiţi de cavaleri şi domniţe; demonstraţii cu cai; un concert de muzică medievală; demonstraţii de artă şi lupte medievale; recitaluri; spectacole ale elevilor de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Feldioara; plus spectacole la scena deschisă cu cântece populare cu Ionuţ Dolănescu și Doinița Dolănescu şi alţi interpreţi de folclor. O mare atracţie este concertul extraordinar „DIRECŢIA 5”.

Serile speciale se vor încheia cu impresionante focuri de artificii.

Pe langă spectacolele ce se vor organiza, vor da sarea şi piperul festivalului demonstraţiile unor meşteri şi meşteşugari locali, păstrători de tradiţii şi frumos în materie de îndeletniciri populare. „Scena” evenimentelor interesante se va muta şi în curtea Bisericii Evanghelice din comună, unde doi fierari-potcovari, îşi vor duce uneltele şi sculele necesare pentru a confecţiona, în văzul spectatorilor, diferite obiecte şi produse necesare în gospodărie. În mâinile lor, trecând prin foc, metalul se va transforma în potcoave, scoabe, ţapine, lanţuri.

Iar gospodine cu experienţă, doamne cu drag de obiceiuri şi frumos, vor coase ii româneşti, cu maiestrie, în văzul lumii, ele urmând să ne explice şi cum putem salva şi noi iia bunicii, cum o putem îngriji şi readuce la viaţă, ca să nu se piardă.

Nu vor lipsi nici sculpturile în lemn, adevărate dantelării realizate de tâmplari din Bran.

Feldioara este o localitate foarte importantă pe harta istorică şi turistică a României. A fost prima aşezare în care cavalerii s-au oprit în urmă cu 800 de ani, ei venind din Ţara Sfântă. Chiar dacă vechii cavaleri teutoni au fost prezenţi doar 14 ani în Ţara Bârsei ei şi-au pus amprenta asupra locului. Practic, cavalerii teutoni au stat la originea civilizaţiei săseşti care s-a dezvoltat în zona Feldioara.

  Trecem prin zile speciale pentru Feldioara, cu evenimente frumoase şi cu savoare.

Comentarii

Ultimă oră