Sari la conținut

Sfârșit de săptămână plin de evenimente la Râșnov

sfarsit-de-saptamana-plin-de-evenimente-la-rasnov

În acest week-end, în Râșnov, vor avea loc trei evenimente de o deosebită importanță locală: „Kinderball”, „Maratonul Zăpezii Isostar Râșnov 2018” - Ediția a-VII-a și Concursul Local de Vinuri - „Cu vinul de acasă”- Ediția a-V-a.

„Kinderball” se va desfășura vineri, 16 Februarie 2018, începând cu ora 17:00 la Complexul Pănicel.

Acest bal reprezinta o tradiție a sașilor râșnoveni reluată în anul 2014 cu scopul introducerii elevilor în cultul tradițiilor și obiceiurilor săsești , indiferent de instituția la care își desfășoară activitatea. Pe muzică de fanfară, copiii vor defila în costume tradiționale, vor dansa pe muzică populară germană, tradiționalul „Lautenzia”, fiecare copil primind conform tradiției un corn și un suc.

„Maratonul Zăpezii Isostar Râșnov 2018” își va desfășura sâmbătă, 17 februarie 2018, Ediția a-VII-a, la Râșnov. Concursul reunește probe de: 21 km, 30km, 42km și un maraton ștafetă copii.

Sâmbătă , 17 februarie 2018 va avea loc ediția a VII-a a primului maraton clasic pe zăpadă din Europa, „Maratonul Zăpezii Isostar - Râșnov 2018”.


     Competiția face parte din ciclul de competiții istorice „Din dragoste pentru România și istoria ei”, pe care maratoniștii le aleargă în fiecare an în locuri cu semnificație istorică din România, cu scopul de a le transmite generațiilor tinere, respect și recunostință pentru înaintașii noștri care au luptat pentru a-și apăra țara.

Concursul Local de Vinuri - „Cu vinul de acasă”- Ediția a-V-a este programat pentru sâmbătă, 17 februarie 2018, de la ora 17:00. Se va desfășura la Pensiunea Tudor.

Concursul Local „Cu vinul de acasă” este organizat de Asociația Degustătorilor de Vinuri din Râșnov, în vederea testării calității fiecarui vin din gospodaria cetățeanului de rând.

Concursul Local de Vinuri este deschis pentru toate categoriile și tipurile de vinuri , produse pe bază de struguri , iar producatorii trebuie să aibă minimum de cunostințe în domeniu, dar trebuie să prezinte vinuri bune.

Comentarii

Ultimă oră