Sari la conținut
sfarsit-de-stagiune-la-teatrului-sica-alexandrescu-

 Stagiunea de spectacole a Teatrului Sică Alexandrescu se va încheia în 8 iulie 2018 , cu o premieră - „Grădinile groazei”, de Daniel Call, un dramaturg contemporan, din Germania.

Spectacolul este o comedie amară, o poveste de viaţă cu tot felul de întorsături şi dramatice şi comice, problematizate în jocul scenic a patru actori.

Regizor al comediei amare este Dan Vasile, care a mai montat la Braşov „Alchimistul” şi „După ploaie”, în urmă cu aproximativ 13 ani.

Dan Vasile revine în postura de regizor după o pauză de carieră, iar titlul ales – spune el, va fi cu siguranţă pe gustul publicului. „Eu cred că cu acest spectacol o să prindem o categorie de public care în mod nativ este atrasă de chestii mai dinamice, 3D, milenial şi oameni care de obicei ocolesc teatrul crezând că e vetust. În acest spectacol sperăm că se vor anunţa word of mouth – adică din gură în gură, cred că vor avea şocul lor, nu va fi un spectacol pentru tineri sub 16 ani”, a spus regizorul Dan Vasile.

Asta pentru că spectacolul aduce în faţă problematica cuplului şi a comunicării, în general, tratând arta dispreţului dintre oameni, dar şi lipsa sensului şi deconectarea personajelor de inima lor.

„În spectacolul pe care l-am ales, în cele din urmă o iau razna toţi şi publicul o să aibă parte de nişte senzaţii pe care în mod normal, în sala de spectacol nu le întâlneşti, adică să râzi şi apoi să îngheţi despre motivul pentru care ai râs”, dezvăluie regizorul.

Spectacolul a mai fost montat în România, dar nu s-a jucat foarte mult. „A fost montată acum 10 ani, când lumea noastră contemporană nu era obişnuită cu un anume stil de viaţă cu care acum e mai aproape şi cu faptul că mulţi tineri lucrează în corporate şi înteleg care este sistemul de a lucra într-o companie privată”, a explicat Dan Cogălniceanu, manager Teatrul „Sică Alexandrescu”.

Repetiţiile pentru piesă s-au desfăşurat într-un maraton aproape, pentru montare şi repetiţia textelor timpul fiind de doar o lună.

Distribuţia este asigurată de Ligia Stan/ Anca Florea, Mirela Borş, Vlad Jipa şi Relu Sirițeanu. Scenografia este semnată de Ivan Cristian, de muzică este responsabil Costas Ivanov.

Premiera „Grădinile groazei” va avea loc duminică, 8 iulie 2018 la sala de Spectacole Stela Popescu de la Teatrului Sică Alexandrescu din Brașov.


   Preţul biletelor este de 20 de lei.

Comentarii

Ultimă oră