La Braşov, pacienţii cardiaci beneficiază gratuit de implanturi de stimulatoare cardiace unicamerale. Acestea se realizează printr-un program naţional, stimulatoarele unicamerale sunt decontate de CAS, iar pacientii achita doar costul spitalizarii. Dacă nu ar fi existat această soluţie la Spitalul de Cardiologie Clinicco, pacienţii ar fi trebuit să bată drumurile până la Târgu Mureş sau Bucureşti.
 
          Conducerea spitalului spune că, de 7 ani de la înfiinţare unitatea medicală a derulat mai multe programe, prin care specialiştii au venit în sprijinul pacienţilor cu afecţiuni cardiace. “În cadrul politicii spitalului nostru pe lângă partea de coronarografie (unde pacientii platesc doar evaluarea preliminara internarii si costul spitalizarii), tot împreună cu CAS,  beneficiem de programe naţionale de sănătate. Spitalul nostru este inclus în două programe: cel de stentare şi cel de implantare stimulatoare cardiace unicamerale. În programul de stimulatoare cardiace avem colaborare cu medicii Spitalului Judeţean , unde, cu ajutorul lor,  pacientul este diagnosticat în Spitalul Judeţean,  după care este trimis la spitalul nostru pentru implantarea stimulatoarelor. Pentru pacientii sositi in urgenta, interventiile medicale si spitalizarea sunt gratuite. In celelalte cazuri, pacientii achita doar costul spitalizarii zilnice”, spune Adrian Teciu, manager Spitalul de Cardiologie Clinicco Braşov.
 
          Nu doar implanturile de stent sau stimulatoare cardiace unicamerale sunt gratuite pentru pacienţi ci şi procedura de diagnostic coronarografic, una dintre cele mai importante şi complete investigaţii cardiace, pentru efectuarea careia pacientii platesc doar evaluarea preliminara si costul spitalizarii. “Pacienţii au nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, urmând ca apoi să facă o programare la noi. Programul de coronarografie gratuit a demarat în octombrie 2012, este activ şi in prezent, iar până  acum am avut peste 5000 de pacienţi care au beneficiat de această procedură” a mai spus Adrian Teciu, manager Spitalul de Cardiologie Clinicco Braşov.
 
          Pacienţii cardiaci, a căror boală este depistată la timp, de cele mai multe ori prin procedura de coronarografie şi cărora le-au fost implantate fie stimulatoare cardiace, fie stenturi îşi pot relua activitatea de zi cu zi, în scurt timp, după intervenţii. În ultimii 6 ani, medicii de la Clinicco au tratat peste 15 mii de persoane cu astfel de afecţiuni. 
 
 Spitalul de cardiologie Clinicco Braşov

        Cardiologie Intervenţională
        Electrofiziologie şi dispozitive implantabile
        Chirurgie cardiovasculară
        Str. Şcolii nr. 8 Braşov,
        Recepţia Clinicco: 0268 44 55 44
        Internări Clinicco: 0733 008 195
        E-mail: cardiologie@clinicco.ro
        http://www.clinicco.ro/servicii-medicale/cardiologie