Sari la conținut

Sfatul optometristului: 10 mituri despre lentilele de contact

sfatul-optometristului-10-mituri-despre-lentilele-de-contact

Lentilele de contact  reprezintă o alternativă modernă de corecție a vederii. Sunt confortabile la purtare, usor de manevrat și transformă viețile a milioane de purtători.

Dar care sunt cele mai frecvente ‘mituri și mistere’ în privința lentilelor de contact ?

1. Nu pot purta lentile de contact

Dimpotrivă! Mulțumită noilor inovații în tehnologia lentilelor de contact, aproape oricine poate purta lentile de contact. De exemplu, există lentile de contact care pot oferi o vedere clară atât la citit dar și la depărtare, lentile de contact torice care corectează astigmatismul, sau lentile de contact care pot fi purtate și de cei care lucrează multe ore în fața calculatorului.

2. Pot pierde lentila de contact în spatele ochiului

În nici un caz! O membrană foarte subțire numită conjunctiva acoperă partea albă a ochiului (sclera) și căptușește interiorul pleoapelor, fiind astfel imposibilă pierderea lentilei în spatele ochiului.

3. Lentilele de contact sunt incomfortabile

Fals. După o scurtă perioadă de acomodare, majoritatea purtătorilor nu sesizează faptul că au lentilele de contact aplicate. Pentru cei care resimt discomfort în urma purtării lentilelor de contact, există o serie de soluții la problemele lor.

4. Lentilele de contact vor rămâne lipite de ochi permanent

În timp ce lentila de contact moale se poate lipi de suprafața ochiului atunci când se usucă foarte tare, rehidratarea acesteia prin aplicarea unei soluții saline, a lacrimilor artificiale sau a unei soluții multifuncționale o va dizloca din poziția inițială.

5. Lentilele de contact sunt greu de întreținut.

Greșit! Este nevoie de doar de un flacon de soluție multifuncțională pentru a curăța, dezinfecta și păstra cu ușurință lentilele de contact. Sau puteți elimina în totalitate ”efortul” întreținerii lentilelor de contact prin simpla înlocuire cu lentile de contact de unică folosință sau cu lentile de contact pentru port extins de până la 30 de zile.

6. Purtarea lentilelor de contact cauzează probleme oculare.

Este adevărat că purtarea necorespunzătoare a lentilelor de contact crește riscul de infecții oculare. Dacă însă aveți grijă să respectați instrucțiunile optometristului/oftalmologului cu privire la îngrijirea lentilelor, cât de mult să le purtați și cât de des trebuie să le înlocuiți, purtarea lentilelor de contact nu ar trebui să vă facă probleme.

7. Nu voi reuși niciodată să le aplic.

Desigur că veți reuși. poate că va părea dificil la început, dar specialistul se va asigura că veți învăța cum să aplicați și cum să scoateți lentilele de contact. Majoritatea purtătorilor manevrează cu ușurință lentilele de contact mai devreme decât și-au închipuit.

8. Pot pierde lentilele de contact

Cu ani în urmă, lentilele dure convenționale ieșeau din ochi purtătorului în timpul diverselor activități, cum ar fi cele sportive. Însă lentilele de contact actuale, inclusiv cele dure(GP), se adaptează mai aproape de cornee și se întâmplă foarte rar ca acestea să se dizloce neașteptat de pe ochiul purtătorului.

9. Lentilele de contact sunt prea scumpe.

Fals. De multe ori lentilele de contact sunt mai puțin scumpe comparativ cu o pereche de ochelari de calitate. Chiar și lentilele de contact de unică folosință, considerate în trecut un lux, pot costa astăzi chiar și 5 lei pe zi.

10. Sunt prea bătrân pentru lentile de contact.

Nicicum. Prin apariția lentilelor de contact pentru presbiopie, și a lentilelor de contact special destinate ochilor uscați, vârsta înaintată a pacientului nu mai este o barieră pentru purtarea cu suces a lentilelor de contact. Întrebați-vă optometristul/oftalmologul dacă sunteți un candidat favorabil purtării lentilelor de contact- răspunsul vă poate surprinde.

Best Optic RED Vlahuță

B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: office@best-optic.ro

Best Optic RED Uranus

Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: uranus@best-optic.ro

Best Optic BLUE Centru Civic

Str. B-dul 15 NOIEMBRIE nr.69
Mobil:  +40 787 523 524
E-mail: blue@best-optic.ro

Best Optic Red si Best Optic Blue

Comentarii

Ultimă oră