Sari la conținut

Sfatul optometristului: Lentile pentru ochelari estetice

sfatul-optometristului-lentile-pentru-ochelari-estetice

Lentilele subţiate sunt cea mai bună alegere atunci când ne dorim ochelari estetici, uşori şi comfortabili. Acestea sunt recomandate în special în cazul viciilor de refracţie care necesită dioptrii mari pentru a le corecta.

O mare parte a purtătorilor de ochelari suferă de miopie, iar pentru a o corecta este nevoie de lentile concave, şi anume lentile subţiri la centru şi groase la margine. Iar cu cât este mai mare prescripţia, cu atât grosimea la margine va creşte.

Ochelarii în vogă sunt fabricaţi din plastic sau metal, de cele mai multe ori cu rame mai subţiri decât lentilele, sau în cazul ramelor fără contur marginea lentilelor va fi expusă complet, aspect ce duce la o pereche de ochelari inestetică în cazul dioptriilor mari.

Prin ce diferă lentilele subţiate de cele obişnuite?

Lentilele pentru ochelari corectează greșeala optică a ochilor bazându-se pe principiul fizic al refracției luminii. Puterea lentilei, și anume dioptria, este negativă în cazul miopiilor, și pozitivă în cazul hipermetropiilor. În cazul celor din urmă, lentilele vor fi mai subțiri la margine, dar groase la centru.

În cazul dioptriilor mari, lentilele pentru ochelari obișnuite pot fi groase, inestetice și incomfortabile datorită greutății lor. Din fericire, cercetătorii au descoperit metode și materiale pentru a obține lentile subțiri și estetice.

Lentilele cu indice de refracție mare sunt mai subțiri datorită capacității de refracție a luminii mai eficientă comparativ cu lentilele uzuale. Sunt mai ușoare deoarece cantitatea de material folosită la fabricarea lor este considerabil mai puțină, și sunt mai plate, aspect care oferă un aspect mai suplu, mai estetic diminuând în același timp efectul de ochi mărit sau micșorat.

Însă de cele mai multe ori, pentru a obține o vedere impecabilă, nu este suficientă doar subțierea lentilelor. În cazul dioptriilor mari, și în cazul acestora, pe margini vor continua să existe distorsiuni ale imaginii, datorate procedeului de fabricare al lentilelor. Pentru a rezolva acest aspect, pe lângă procedeul de subțiere al lentilelor, în procesul de fabricație există posibilitatea de a prelucra lentila în fiecare punct de pe suprafața ei pentru a obține maximul de comfort pentru purtătorul de ochelari.

Toate lentilele pentru ochelari au însă capacitatea de a reflecta lumina, reducând claritatea mai ales pe timp de noapte sau în condiții de iluminare artificială. Lentilele obișnuite reflectă în medie aproximativ 8% din lumină, în timp ce lentilele subțiate reflectă dublu lumina. De aceea, pentru o vedere cât mai bună și pentru o estetică deosebită a ochelarilor, este de recomandat ca lentila să fie însoțită de un tratament antireflex.

Soluțiile personalizate oferite de către specialiștii noștrii, pornind de la rețeta pentru ochelari, lentilele potrivite stilului de viață, la rame au rolul de a oferi vederea perfectă pe care cu toții ne-o dorim, comfort, și nu în cele din urmă ochelari estetici, care să completeze trăsăturile purtătorilor de ochelari.

Best Optic RED Vlahuță

B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: office@best-optic.ro

Best Optic RED Uranus

Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: uranus@best-optic.ro

Best Optic BLUE Centru Civic

Str. B-dul 15 NOIEMBRIE nr.69
Mobil:  +40 787 523 524
E-mail: blue@best-optic.ro

Best Optic Red si Best Optic Blue

Comentarii

Ultimă oră