Sari la conținut

Sfatul optometristului: Lentilele de contact - cum să ne menținem ochii sănătoși

sfatul-optometristului-lentilele-de-contact-cum-sa-ne-mentinem-ochii-sanatosi

În funcție de stilul nostru de viață, de ocupația noastră sau  hobby-urile noastre, fiecare avem cerințe unice în ceea ce privește vederea noastră. Pentru a sublinia acest aspect, există o multitudine de lentile de contact disponibile, fiecare cu un alt program de purtare și întreținere.

Un mod simplu și convenient de purtare a lentilelor de contact și care să ofere multe beneficii sunt lentilele de contact zilnice, sau de unică folosință. Aceste lentile moi sunt purtate doar timp de o zi, nefiind nevoie de soluție pentru întreținerea lor sau pentru depozitare. Purtarea lentilelor doar pentru o zi reduce semnificativ expunerea ochilor la depunerile care se formează pe lentile în timp, și se evită eventualele alergii la conservanții prezenți în soluțiile pentru întreținerea lor. Ce este cel mai important, acest tip de lentile de contact este considerat a fi cea mai sănătoasă soluție, riscul de infecții oculare fiind minim. Sunt o alegere excelentă în cazul sportivilor, pentru cei care doresc să poarte ocazional lentile de contact sau în cazul călătoriilor.

O altă posibilitate de a purta lentilele de contact este a ceea  a purtării unei singure perechi de lentile de contact timp de două săptămâni sau o lună. Aceste lentile se scot în fiecare seară, se curăță și se păstrează peste noapte folosind soluția recomandată de specialist. Există și posibilitatea purtării lor (în funcție de materialul din care sunt fabricate și la îndrumarea prescriptorului) timp de 30 de zile fără a le scoate, acesta fiind o modalitate convenabilă de corectare a vederii.

Lentilele de contact care pot fi folosite pentru mai multe purtări sunt alese foarte des ca și mijloc de corecție, deoarece sunt mai puțin costisitoare față de cele zilnice, și sunt disponibile pentru majoritatea problemelor de vedere. Totuși, purtarea lentilelor de contact peste noapte crește riscul infecțiilor, indiferent de tipul lentilelor. Specialiștii pot sugera purtarea pe timp de zi sau chiar pentru o perioada mai scurtă, în funcție de nevoile fiecărui pacient. Puteți dormi cu lentilele de contact doar în măsura în care specialistul v-a recomandat.

Atunci când purtați lentile de contact este bine ca să verificați ochii de fiecare dată când le aplicați. Dacă simțiți discomfort, sau ochii sunt roșii,sau dacă vederea devine încețoșată, scoateți lentilele și mergeți la specialistul dvs.

Este esențial ca purtătorii de lentile de contact să urmeze îndeaproape sfaturile specialiștilor și să meargă la controalele periodice programate pentru a obține confortul maxim de la lentilele de contact.

Alina Petric

Optometrist Best Optic Red

Best Optic RED Vlahuță

B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: office@best-optic.ro

Best Optic RED Uranus

Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: uranus@best-optic.ro

Best Optic BLUE Centru Civic

Str. B-dul 15 NOIEMBRIE nr.69
Mobil:  +40 787 523 524
E-mail: blue@best-optic.ro

Comentarii

Ultimă oră