Sari la conținut

Sfaturi de carieră de la cei mai mari CEO din lume

sfaturi-de-cariera-de-la-cei-mai-mari-ceo-din-lume

Aceste persoane fac parte dintre cei mai influenti oameni de afaceri din lume, oameni care au trecut prin toate etapele profesionale pentru a acumula background-ul necesar ocuparii unei astfel de functii, scrie hipo.ro. Indiferent de domeniul in care ai studiat sau in care ti-ai pus bazele carierei, aceste sfaturi te vor motiva si te vor ajuta sa te descurci in situatii delicate. Cuvantul cheie este perseverenta!
Iata cateva sfaturi de cariera de la zece dintre cei mari CEO din lume:

Warren Buffet

Este un magnat american, investitor si filantrop. El este CEO al Berkshire Hathaway si este nominalizat constant in topul primilor trei cei mai bogati oameni din lume. In 2012 el a fost nominalizat si ca unul dintre cei mai influenti oameni. In ciuda averii sale impresionante, Warren Buffet traieste modest si a promis sa dea 99% din ceea ce castiga catre diferite cauze sociale. El lupta impotriva discriminarilor de gen si are un sfat pentru femeile care incearca sa isi cladeasca o cariera:

Nu va temeti sa faceti aceleasi lucruri pe care le fac si barbatii. Urmati-va pasiunile. Gasiti ceea ce iubiti. Adevarul este ca atat de putini oameni se implica in ceea ce fac la munca incat veti iesi in evidenta mult mai mult decat credeti. Veti fi remarcate doar daca luptati pentru ceea ce va doriti.

Meg Whitman

Este una dintre cele mai puternice si influente femei din lume din punct de vedere financiar. Dupa ce a lucrat 10 ani alaturi de eBay, Meg Whitman este acum CEO al companiei Hewlett-Packard. In anul 2010 ea a fost nominalizata ca a 4-a cea mai bogata femeie din statul California - cu o avere de 1,3 miliarde de dolari. Este activ implicata in politica, candidand chiar pentru functia de Guvernator al Californiei. Iata care este sfatul unei femei independente si implinite pentru profesionistii aflati la inceput de drum:

Daca te regasesti intr-o companie in care esti pus sa faci ceva care tie ti se pare incorect sau daca nu te simti confortabil in ceea ce priveste conducerea companiei - fugi, nu merge!

CITEȘTE MAI MULTE PE: hipo.ro

Comentarii

Ultimă oră