Sari la conținut
show-inedit-cu-si-despre-biciclete-la-brasov

Vineri, 3 august 2018, de la ora 17.30, la Coresi Shopping Resort va avea loc #BicicletaMeseriaşă, eveniment în cadrul căruia vor fi aduse în atenţia publicului mai multe biciclete colectate din Bucureşti şi Braşov, recondiţionate şi reparate în „Tabăra Meseriașilor” din Țara lui Andrei de către 60 de viitori mecanici.

Bicicletele vor fi predate noilor proprietari, copii din medii defavorizate, care se vor bucura, mulţi dintre ei, de primele lor biciclete.

Organizatorii au pregătit o serie de momente speciale şi tombole cu premii, din program mai făcând parte o demonstraţie susţinută de Gabi Orban, primul român care a participat la Campionatul Mondial de Bike Trial, o expoziţie Pegas, cu biciclete cu model unicat şi cele mai noi apariţii, precum şi o personalizare live de biciclete cu tehnici speciale, susţinută de artistul Filip Letinu, pasionat de street art şi graphic design.

Din program:

• BIKER SHOW cu Gabi Orban - primul român care a participat la Campionatul Mondial de Bike Trial și are la activ două recorduri omologate de Guinness Book.

• EXPOZIȚIE Bicicletele Pegas - vei putea admira și testa cele mai noi modele de biciclete Pegas.

• TOMBOLĂ – lași un mesaj de susținere pentru tinerii meseriasi prezenți la eveniment și poți câștiga o bicicletă Pegas, căști de protecție, ochelari de soare profesionali sau alte accesorii Pegas. În plus, dacă vii cu bicicleta ta, poți câștiga o personalizare a acesteia de către artistul vizual Filip Letinu, unul dintre cei mai buni 200 de ilustratori din lume.

 La finalul evenimentului, cei 60 de elevi din învățământul profesional participanți în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei vor dona 30 de biciclete recondiționate chiar de ei în tabără, sub îndrumarea mentorului Gabriel Onofrei (Președintele Federației Naționale de Drift). Bicicletele vor ajunge la copiii din centre de plasament din județul Brașov.

Brașovenii sunt chemați să vină și să-i cunoască pe tinerii meseriași din Țara lui Andrei și să vadă cum au învățat să facă lucrurile #DeMeserieNuDeMântuială.

...........................................................................................................................................................



        Tabăra Meseriașilor – Țara lui Andrei, din cadrul inițiativei România Meseriașă, este un proiect de educație profesională și tehnică organizat de OMV Petrom, bazat pe ateliere de dezvoltare personală și profesională.

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, elevii învață noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului, dar și responsabilitate civică. La atelierele practice, adolescenții au ocazia să lucreze alături de profesioniști în domeniul specific meseriei lor. Toate acestea îi ajută pe elevi să fie mai pregătiți pentru piața muncii, la finalul studiilor.

„Tabăra Meseriașilor” din Țara lui Andrei, are loc la Bran (Tohanu Nou) pe perioada verii, până în 2 septembrie 2018. Participanții sunt 300 de elevi din școli profesionale și licee tehnologice care se pregătesc să devină meseriași în domenii diverse: petrol și gaze, ospitalier, mecanic, textil și electric.

Săptămâna aceasta se desfășoară „Seria Mecanică”, pentru care au fost selectați 60 de elevi din județul Buzău. În pregătirea acestei serii, a fost organizată campania #BicicletaMeseriasa, de colectare de biciclete din București (în principal) și din țară. Au fost peste 100 de donații de biciclete, oamenii s-au implicat, bucuroși că fac un bine de două ori: pentru tinerii meseriași care învață ceva concret și pentru copiii și tinerii care vor primi bicicletele recondiționate.

Astfel, sub coordonarea mentorului seriei, Gabi Onofrei, cei 60 de elevi (52 băieți și 8 fete) învață să recondiționeze biciclete joi și vineri, în atelierul lui de la Săcele (Str. Avram Iancu 62).

Vineri, 3 august 2018, de la ora 17.30, la Coresi Shopping Resort va avea loc show-ul pentru public #BicicletaMeseriaşă, cu o serie de momente speciale și tombole cu premii meseriașe.

Apoi, sâmbătă dimineața vor fi invitați în Tabără următorii posesori ai bicicletelor recondiționate în această primă fază – 27 de copii de la Casele de Tip Familial Lizuca, Patrocle și Buburuza din Complexul Tărlungeni – care le vor primi direct de la tinerii mecanici.

Comentarii

Ultimă oră