Sari la conținut
show-van-persie

Campioana României, CFR Cluj, a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), de echipa Manchester United, într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei H a Ligii Campionilor, în care formaţia engleză a obţinut victoria cu numărul 100 în principala competiţie europeană. CFR Cluj a deschis scorul prin Kapetanos, în minutul 14, care a înscris cu un şut plasat de la opt metri după o centrare foarte bună a lui Sougou. Manchester a egalat în minutul 29. Rooney a centrat din lovitură liberă de pe partea stângă, Van Persie a reluat cu umărul, iar balonul a trecut peste Felgueiras şi a intrat în poartă. Golul victoriei formaţiei conduse de Sir Alex Ferguson a fost înscris de olandezul Van Persie în minutul 49. Rooney l-a lansat în adâncime pe starul olandez care l-a învins pe Felgueiras cu un o reluare din prima după ce iniţial se demarcase în spatele lui Rada. Astfel Manchester acumulează şase puncte şi este prima în grupă. CFR este pe locul doi cu trei puncte, la egalitate cu Sporting Braga care aseară a trecut în deplasare de Galatasaray, scor 2-0.

„CFR are şanse”. Antrenorul echipei Manchester United, Alex Ferguson, a declarat după victoria din meciul cu CFR Cluj, scor 2-1, că formaţia sa a fost norocoasă la primul gol marcat de Robin van Persie şi crede că gruparea antrenată de Ioan Andone are şanse de calificare. „Posesia balonului a fost foarte bună pentru noi. Este foarte important în meciuri de Liga Campionilor să ai o astfel de posesie. Ne-a fost greu la început, întotdeauna e dificil în deplasare când gazdele deschid scorul. Am fost norocoşi cu primul gol al lui Van Persie, dar per total ne-am făcut treaba. Al doilea gol al lui Van Persie a fost absolut fantastic. A reuşit să sprinteze şi să înscrie. Am analizat echipa Clujului şi am observat că atunci când joacă în deplasare au un contaatac foarte puternic. În acest meci noi am reuşit să le blocăm acest contraatac. CFR mai are o fantastică determinare, care e aceeaşi până în ultimul minut, şi acesta este plusul echipei faţă de Galatasaray. Cred că CFR are şanse să se califice mai departe", a spus Ferguson.

Calcule pentru calificare. Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat după înfrângerea din meciul cu Manchester United, scor 1-2, că este trist deoarece formaţia sa primeşte goluri parabile, dar a precizat că victoria englezilor este indiscutabilă. „A fost o victorie meritată şi indiscutabilă a lui Manchester United. Noi am încercat să ne ridicăm la nivelul lor, dar atât s-a putut. Ce mă doare şi pentru ce sunt trist e că luăm goluri parabile, iar la nivelul acesta cu o echipă ca Manchester nu ai nicio şansă. Primul lor gol a fost norocos, pentru că altfel schimbam lucrurile la pauză. În repriza a doua ne-au dominat clar", a spus Andone. Tehnicianul clujenilor consideră că dacă echipa sa ar obţine patru puncte în dubla cu Galatasaray Istanbul ar fi calificată în optimile Ligii Campionilor: "Dacă noi am obţine patru puncte din două meciuri cu Galatasaray, ne-am califica mai departe. Dar va fi foarte greu având în vedere investiţiile de peste 20 de milioane de la Galatasaray. Este greu de crezut că-şi vor permite două greşeli în meciurile cu noi", a mai spus Ando.

Surprize în Champions League. Surprize de proporţii în meciurile de aseară din etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor. Poate cel mai surprinzător rezultat este cel înregistrat de Bayern Munchen care a pierdut fără drept de apel partida cu BATE Borisov, scor 1-3. Iată rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în etapa a II-a a grupelor Ligii Campionilor: Grupa E: Juventus Torino - Şahtior Doneţk 1-1 şi FC Nordsjaelland - Chelsea Londra 0-4; Grupa F: Valencia - OSC Lille 2-0 şi BATE Borisov - Bayern Munchen 3-1; Grupa G: Spartak Moscova - Celtic Glasgow 2-3 şi Benfica Lisabona - FC Barcelona 0-2; Grupa H: CFR Cluj - Manchester United 1-2 şi Galatasaray Istanbul - Sporting Braga 0-2.

Continuă spectacolul. Spectacolul din grupele Champions League continuă şi în această seară când sunt programate jocurile: Grupa A: Dinamo Kiev - Dinamo Zagreb şi FC Porto - Paris Saint-Germain; Grupa B: Schalke 04 - Montpellier şi Arsenal Londra - Olympiakos Pireu; Grupa C: Zenit Sankt Petersburg - AC Milan (ora 19.00) şi Anderlecht Bruxelles – Malaga; Grupa D: Manchester City - Borussia Dortmund şi Ajax Amsterdam - Real Madrid.

Sursa Foto: uefa.com

Comentarii

Ultimă oră