Sari la conținut

Şi al doilea proces pentru Spitalul Codlea a fost amânat

Consilierul local Erwin Albu, cel care duce bătălia pentru Spitalul Municipal Codlea, îi acuză pe juriştii Primăriei Codlea că „fac acţiunile anapoda şi perdante”.

El a reamintit că prima acţiune înaintată în luna aprilie, de suspendare a Hotărârii de Guvern prin care se sistase finanţarea pentru Spitalul Codlea, are al patrulea termen de judecată în 29 iunie, după ce, din cauza unor vicii de procedură în urma modului în care au fost depuse actele de către juriştii Primăriei Codlea, Curtea de Apel Braşov a respins suspendarea, invocându-se „excepţia prematurităţii formulării cererii de suspendare". La primul termen se constatase netimbrarea corespunzătoare din partea reclamanţilor, la al doilea alte vicii, inclusiv prematuritatea cererii, adică nerespectarea unor paşi de introducere a acţiunii, toate acestea fiind vânate şi speculate de către reprezentantul Ministerului Sănătăţii, suspendarea Hotărârii de Guvern fiind astfel respinsă, urmând ca procesul să fie continuat pe fond.


Vicii de procedură. Vineri, 10 iunie, s-a depus o nouă acţiune în instanţă pentru suspendare a Hotărârii de Guvern prin care se sistase finanţarea pentru Spitalul Codlea. Curtea de Apel Braşov a acordat un termen de urgenţă pentru  15 iunie, după doar cinci zile, dintre care trei nelucrătoare (sfârşitul de săptămână şi ziua de Rusalii), astfel că a apărut imposibilitatea de a fi anunţate în timp util părţile chemate în judecată, ceea ce a însemnat un nou viciu de procedură de necomunicare, stabilindu-se un nou termen pentru 29 iunie, când se judecă şi primul proces pe fond.


Jurişti de rea-credinţă? Erwin Albu se întreabă dacă juriştii Primăriei Codlea, care au pregătit toate acţiunile, vor sau nu să fie câştigat procesul? „Am crezut, cu bună credinţă, că reprezentanţii noştri, specialiştii, vor şti ce au de făcut. Felul în care a decurs prima acţiune, cu «erorile» apărute, mi-a lăsat însă un gust amar. Abordarea noastră trebuia să fie alta. În schimb, Codlea a chemat în judecată "tot ce mişcă”. Instanţa a hotărât că nu se poate suspenda Hotărârea de Guvern pe baza viciilor de procedură arătate, procesul urmând a fi judecat pe fond.  Văzând că nu am putut obţine suspendarea, am susţinut că trebuie să atacăm HG-ul şi să cerem doar suspendarea actului printr-o nouă acţiune. Zis şi NEfăcut. Juriştii Primăriei Codlea au depus pur şi simplu aceeaşi acţiune ! Mi-a venit să intru în pământ de ruşine când judecătoarea, aceeaşi ca şi în primul proces, ne-a apostrofat că deja avem acelaşi proces pe rol şi ne-a întrebat ce dorim să obţinem cu această nouă acţiune identică”, a spus revoltat consilierul local.
Ieri, ca ultimă soluţie, avocatul angajat de către Spitalul Codlea a depus la dosarul cauzei o specificaţie care să solicite în concret suspendarea Hotărârii de Guvern. Următorul termen va fi tot pe 29 iunie.

Comentarii

Ultimă oră